5 συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε όταν επιλέγετε μια νέα στέγη

5 συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε όταν επιλέγετε μια νέα στέγη

26 Δεκεμβρίου, 2022 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Αν ψάχνετε για μια νέα στέγη για το σπίτι σας, θέλετε να λάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες πριν κάνετε την τελική σας επιλογή. Η αντικατάσταση ή η προσθήκη μιας νέας στέγης μπορεί να κάνει κάποιες αποφάσεις αγχώδεις, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Και αυτή η προσθήκη στο σπίτι μπορεί να κοστίσει περισσότερο από όσο νομίζατε.

Νέα στέγη

Τι πρέπει να κάνετε πριν χτίσετε μια νέα στέγη

Κάθε φορά που σχεδιάζουμε ένα νέο έργο βελτίωσης σπιτιού, δεν είναι ποτέ εύκολο να γνωρίζουμε για τι να προετοιμαστούμε πρώτα. Φυσικά, θέλουμε να εστιάσουμε στην αξία και όχι στην τιμή, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ενώ όλοι θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα και να έχουμε την καλύτερη αξία για τη στέγη μας, αυτά τα δύο πράγματα φαίνονται αδύνατα.

Εξάλλου, έχουμε τόσες πολλές ερωτήσεις και ανησυχίες πριν προσθέσουμε στέγη και πρέπει να το σχεδιάσουμε προσεκτικά. Προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με την εγγύηση, το στυλ και τον τύπο του βότσαλου, τον σωστό αερισμό και πολλά άλλα. Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να είναι χωρίς άγχος και χωρίς προβλήματα.

Επιπλέον, πρέπει να σχεδιάσουμε τη μετακίνηση των οχημάτων μας, να αφαιρέσουμε τη διακόσμηση των τοίχων, να σχεδιάσουμε ένα ασφαλές μέρος για τα κατοικίδια και τα παιδιά μας, να καθαρίσουμε το δρόμο κ.λπ. Επίσης, θέλουμε το σπίτι μας να έχει μια όμορφη εξωτερική εμφάνιση και πρέπει να σχεδιάσουμε ένα χρώμα και στυλ που να ταιριάζει στη γειτονιά.

Ωστόσο, πρέπει πάντα να ακολουθείτε αυτές τις πέντε οδηγίες όταν αγοράζετε στέγη.

  • Επιλέξτε με βάση το κλίμα
  • Σκεφτείτε τη διακόσμηση του σπιτιού σας
  • Μείνετε εντός του προϋπολογισμού σας
  • Εξετάστε τη γενική διαδικασία εγκατάστασης
  • Θυμηθείτε την απαραίτητη συντήρηση

Για παράδειγμα, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα σημεία πριν προσλάβετε ένα από τα Grosse Pointe Farms Roofers θα σας προετοιμάσει και θα κάνει με σιγουριά μια τεκμηριωμένη επιλογή.

Νέα στέγη

1 – Εξετάστε το κλίμα των ηλιακών συλλεκτών

Το πού στην οροφή εγκαθιστάτε ηλιακούς συλλέκτες είναι λιγότερο σημαντικό από εκεί που συνήθως ανατέλλει και δύει ο ήλιος. Σε ορισμένα περιβάλλοντα, μπορεί να υπάρχει καλύτερη επιλογή από ένα υλικό στέγης. Φυσικά, θα πρέπει να φροντίσετε πρώτα να γίνουν όλες οι επισκευές ή οι αντικαταστάσεις στέγης. Ελέγχετε πάντα την κατάσταση της στέγης σας πριν την εγκατάσταση.

Για παράδειγμα, ενώ τα ασφάλτινα βότσαλα είναι δημοφιλή, δεν θα θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε σε περιοχές όπου ο πάγος και το χιόνι μπορεί να είναι πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, υλικά όπως το μέταλλο και ο έρπητας ζωστήρας είναι πιο πιθανό να διαρκέσουν σε περιοχές με ισχυρούς ανέμους ή χιονισμένες περιοχές. Επίσης, ελέγχετε πάντα πόσο βάρος μπορεί να αντέξει η οροφή σας και η απορροή νερού.

Ηλιακούς συλλέκτες

2 – Σκεφτείτε το στυλ του σπιτιού και της γειτονιάς σας

Εξετάστε το αρχιτεκτονικό στυλ του σπιτιού σας ως έναν άλλο παράγοντα κατά την επιλογή στέγης. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ένα υλικό στέγης που ταιριάζει με την αισθητική εμφάνιση του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, ο έρπητας ζωστήρας είναι μια κοινή επιλογή για σπίτια με πιο παραδοσιακό σχεδιασμό.

Αντίθετα, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε μια μεταλλική στέγη στο υπερσύγχρονο σπίτι σας. Όταν πρόκειται για τη νέα σας εγκατάσταση στέγης, θα θελήσετε να λάβετε υπόψη την αισθητική της γύρω περιοχής και να τη διατηρήσετε εντός αυτών των παραμέτρων.

3 – Εξετάστε τον προϋπολογισμό σας για μια νέα στέγη

Φυσικά, θα θελήσετε να εξετάσετε τα οικονομικά σας πριν αναλάβετε αυτό το έργο βελτίωσης σπιτιού. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα κόστους για διαφορετικά υλικά στέγης, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να βρείτε μια οικονομικά προσιτή λύση που να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας. Αν ψάχνετε για ένα φθηνό υλικό στέγης, τα ασφάλτινα βότσαλα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σας, ενώ τα βότσαλα και τα μεταλλικά βότσαλα μπορεί να σας κοστίσουν πένες.

Φυσικά, είναι καλή ιδέα να εξοικονομήσετε χρήματα εκ των προτέρων και χρόνια πριν για τη στέγη ή την αντικατάστασή σας. Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να εξοικονομείτε τουλάχιστον το 1% της αξίας του σπιτιού σας κάθε μήνα όσο προετοιμάζεστε. Μια αντικατάσταση στέγης μπορεί να κοστίσει έως και 14.000 $, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα που θα επιλέξετε. Επίσης, θα θελήσετε να ερευνήσετε πώς να το κάνετε αυτό είναι καλύτερο να προγραμματίσετε τον προϋπολογισμό σας για αυτή τη βελτίωση του σπιτιού τουλάχιστον λίγα χρόνια νωρίτερα.

4 – Ελέγξτε τη διαδικασία εγκατάστασης

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή στέγης είναι η διαδικασία εγκατάστασης. Τα υλικά στέγης ποικίλλουν ως προς το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να τοποθετηθούν. Τα ασφαλτικά βότσαλα και οι μεταλλικές στέγες είναι δύο παραδείγματα υλικών που είναι αρκετά εύκολο να εγκατασταθούν εάν δεν είστε σίγουροι για τη δουλειά. Από την άλλη πλευρά, ένα πιο σύνθετο υλικό όπως πλακάκι ή σχιστόλιθος μπορεί να είναι μια καλή επιλογή εάν το τοποθετείτε μόνοι σας.

5 – Σκεφτείτε την απαιτούμενη συντήρηση

Τέλος, όταν επιλέγετε μια στέγη, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την απαιτούμενη συντήρηση. Κάτι υλικά στέγης απαιτούν περισσότερη συντήρηση από άλλα. Για παράδειγμα, θα πρέπει να αντικαθιστάτε τα ασφαλτικά βότσαλα περίπου κάθε 20 χρόνια. Και ενώ οι κεραμοσκεπές και οι μεταλλικές στέγες μπορούν να διαρκέσουν πολύ περισσότερο με την κατάλληλη συντήρηση, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το κόστος συντήρησης.

Τελικές σκέψεις για τη νέα σας στέγη

Πότε επιλογή στέγης, υπάρχουν πολλά που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Το κλίμα στην περιοχή σας θα πρέπει να είναι καθοριστικός παράγοντας, καθώς ορισμένα είδη ταιριάζουν καλύτερα σε συγκεκριμένες συνθήκες. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε ένα στυλ στέγης που ταιριάζει με την αρχιτεκτονική του ακινήτου σας, ώστε να φαίνεται το καλύτερο. Ο προϋπολογισμός είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι είναι εντός των δυνατοτήτων σας.

Η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και πιθανώς πιστοποιήσεις, επομένως θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι επαγγελματίες που θα επιλέξετε είναι καταρτισμένοι και έχουν υψηλή βαθμολογία.

Στο τέλος, να θυμάστε τι φροντίδα απαιτείται για όποιον τύπο επιλέξετε. Επίσης, αυτό μπορεί να διαφέρει είτε επιλέγετε έρπητα ζωστήρα, μέταλλο, ξύλο ή άλλα υλικά, οπότε εάν η τακτική συντήρηση είναι ακριβή, θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη.

Καθαρισμός στέγης

Ως ιδιοκτήτης σπιτιού, υπάρχουν πολλά να θυμάστε όταν πρόκειται για τη συντήρηση του σπιτιού σας – ένα από αυτά είναι ο καθαρισμός της στέγης σας. Είναι πολύ σημαντικό να το διατηρείτε καθαρό και απαλλαγμένο από υπολείμματα, τα οποία συχνά μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️