5 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ασφάλεια στο πλυντήριό σας

5 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ασφάλεια στο πλυντήριό σας

28 Ιανουαρίου, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Τα πλυντήρια ρούχων έγιναν γρήγορα υποχρεωτικό χαρακτηριστικό κάθε σπιτιού. Γνωρίζετε όμως ότι μπορείτε να πλύνετε με ασφάλεια και άλλα είδη οικιακής χρήσης σε πλυντήριο ρούχων; Με αυτήν την αξιόπιστη συσκευή, μπορείτε να πετάξετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο και να εστιάσετε σε άλλες σημαντικές εργασίες. Επιπλέον, το πλυντήριό σας μπορεί να σας εξοικονομήσει ώρες από το μούλιασμα, το πλύσιμο και το ξέβγαλμα των ρούχων σας στο χέρι για να φαίνονται σαν καινούργια.

Πλυντήριο

Τώρα είναι η ώρα να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριό σας για να καθαρίσετε αυτά τα αντικείμενα

Χρησιμοποιείτε πλυντήριο ρούχων και δεν σκέφτεστε ποια άλλα είδη σπιτιού μπορείτε επίσης να καθαρίσετε; Ίσως εκπλαγείτε που το πλυντήριό σας μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα για να σας βοηθήσει στο σπίτι. Και κρατήστε τα πράγματα καθαρά και απολυμασμένα χωρίς να ανησυχείτε για ζημιές. Μερικές φορές νιώθουμε ότι έχουμε κολλήσει στο φράχτη σχετικά με το τι κάνει τα μηχανήματα μας ασφαλή στο πλύσιμο, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα.

Εχετε μια διπλό πλυντήριο μπάνιου ή μια πλήρως αυτόματη εγκατάσταση, ένα πράγμα μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά: το πλυντήριο είναι μια συσκευή που εξοικονομεί χρόνο και μειώνει το φορτίο. Σε τελική ανάλυση, όχι μόνο κάνει το πλύσιμο ρούχων πιο βολικό, αλλά προσφέρει επίσης έναν τρόπο να καθαρίσετε πολλά άλλα είδη σπιτιού χωρίς προβλήματα.

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε το πλυντήριό σας και να το χρησιμοποιήσετε για κάτι περισσότερο από το πλύσιμο ρούχων και άλλων βρώμικων ρούχων. Πολλά άλλα είδη οικιακής χρήσης μπορούν να καθαριστούν εύκολα, απλά τοποθετώντας τα στο μηχάνημα. Για να σας βοηθήσουμε, δείτε μερικά παραδείγματα οικιακών ειδών που μπορούν να καθαριστούν σε πλυντήριο ρούχων.

Πλυντήριο

1 – Λούτρινα παιχνίδια

Τα μαλακά ζώα, όπως οι αρκούδες και τα κουνελάκια, φαίνονται χαριτωμένα και χαϊδευτικά, αλλά συνήθως χάνουν τη χαριτότητά τους αν μυρίσουν. Δυστυχώς, αυτοί οι ρύποι στο παιχνίδι ενός παιδιού μπορούν επίσης να βλάψουν την υγεία του. Ευτυχώς, τα περισσότερα βελούδινα παιχνίδια πλένονται στο πλυντήριο. Πρώτα, ελέγξτε αν η ετικέτα φροντίδας λέει ότι είναι ασφαλές να πετάξετε τα βελούδινα ζαχαρωτά σας στο πλυντήριο και, στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να καθαρίσετε με επιτυχία τα λούτρινα ζωάκια σας στο πλυντήριο.

 • Πριν από το πλύσιμο, αφαιρέστε τα αξεσουάρ και τα χαλαρά μέρη από το παιχνίδι για να αποφύγετε ζημιές.
 • Τοποθετήστε τα μαλακά παιχνίδια σε μια μεγάλη διχτυωτή τσάντα ή μαξιλαροθήκη για να προστατεύσετε τα ευαίσθητα μέρη. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ή δύο πετσέτες με το φορτίο σας για επιπλέον επένδυση και προστασία.
 • Πλύνετε τα παιχνίδια απαλά, χρησιμοποιώντας κρύο νερό με ήπιο απορρυπαντικό.
 • Εάν επιλέξετε να στεγνώσετε τα λούτρινα ζωάκια σας στο στεγνωτήριο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια επιλογή χωρίς θερμότητα ή χαμηλή θερμοκρασία για να αποτρέψετε εγκαύματα. Μπορείτε επίσης να στεγνώσετε τα παιχνίδια στον αέρα, αλλά να τα στεγνώσετε καλά.

2 – Μαξιλάρια

Αν απλώς κάνετε ηλιοθεραπεία και αλλάζετε τις μαξιλαροθήκες σας, πιθανότατα δεν κάνετε αρκετά για να προστατεύσετε την υγεία σας. Επειδή τα χρησιμοποιούμε κάθε βράδυ και σε στενή επαφή με το ανθρώπινο σώμα, τα μαξιλάρια συνήθως περιέχουν πολλούς μύκητες. Χωρίς σωστό καθαρισμό, αυτά τα μικρόβια μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Επίσης, αν δεν θέλετε να ρισκάρετε την υγεία σας, η λύση είναι απλή: πλένετε αφρό, γέμισμα από ίνες ή συνθετικά μαξιλάρια στο πλυντήριο τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για να τα διατηρείτε καθαρά.

Για να σας βοηθήσουμε σε αυτή τη διαδικασία, λάβετε υπόψη τις παρακάτω οδηγίες.

 • Αφαιρέστε τις μαξιλαροθήκες και τοποθετήστε δύο μαξιλάρια για να ισορροπήσετε το μηχάνημα.
 • Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού για να μην αφήσετε υπολείμματα και πλύνετε τα μαξιλάρια σε απαλό κύκλο με ζεστό νερό.
 • Στεγνώστε τα μαξιλάρια σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά με μερικές μπάλες στεγνωτηρίου για να γίνουν πιο αφράτα.

3 – Καθαρίστε τις κεφαλές σφουγγαρίστρας στο πλυντήριό σας

Η χρήση σφουγγαρίστρας για τον καθαρισμό του δαπέδου από βρωμιά και σκόνη είναι εύκολη. Ωστόσο, ο καθαρισμός των κεφαλών σφουγγαρίστρας γίνεται πρόβλημα όταν λερώνονται. Ίσως γι’ αυτό κάποιοι αγοράζουν μια νέα κεφαλή σφουγγαρίστρας αντί να πλένουν στο χέρι την παλιά, αλλά είναι ακριβή και σπάταλη. Αντίθετα, αφήστε το πλυντήριό σας να κάνει την κουραστική δουλειά της αφαίρεσης βρωμιάς και υπολειμμάτων από την επαναχρησιμοποιήσιμη κεφαλή σφουγγαρίστρας. Εδώ είναι όλα όσα χρειάζεται να κάνετε:

 • Αφαιρέστε τυχόν μεγάλα σωματίδια φαγητού ή βρωμιάς από τις ίνες της σφουγγαρίστρας και πετάξτε. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την κεφαλή σφουγγαρίστρας σε μια σακούλα ρούχων.
 • Γεμίστε το πλυντήριο με ζεστό νερό και απορρυπαντικό και αφήστε την κεφαλή σφουγγαρίστρας για μισή ώρα.
 • Πλύνετε την κεφαλή σφουγγαρίστρας με απαλό κύκλο, περάστε από το στεγνωτήριο και κρεμάστε για να στεγνώσει.

4 – Κουρτίνες μπάνιου

Γνωρίζατε ότι οι περισσότερες υφασμάτινες και πλαστικές κουρτίνες μπάνιου πλένονται στο πλυντήριο; Επομένως, δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο ή ενέργεια για να τα καθαρίσετε χειροκίνητα. Για να καθαρίσετε τις βρώμικες κουρτίνες μπάνιου στο πλυντήριο, θυμηθείτε τα εξής:

 • Προσθέστε μια αφράτη πετσέτα ή δύο στο πλυντήριο για να καθαρίσετε την κουρτίνα του μπάνιου σας και να την αποτρέψετε από το να κολλήσει, να ζαρώσει και να σκιστεί.
 • Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού και ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα όταν πλένεστε για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, τα υπολείμματα σαπουνιού και άλλα κολλώδη στοιχεία από την κουρτίνα του μπάνιου σας.
 • Χρησιμοποιήστε έναν απαλό κύκλο και την υψηλότερη στάθμη νερού κατά το πλύσιμο.
 • Προσθέστε μισό φλιτζάνι σε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος για να απολυμάνετε και να αφαιρέσετε τυχόν παρατεταμένες οσμές.

5 – Επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες

Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε αρκετές επαναχρησιμοποιούμενες υφασμάτινες τσάντες παντοπωλείου στο σπίτι. Αν και αυτές οι σακούλες είναι εξαιρετικές για το περιβάλλον, το να μην τις πλένετε μπορεί να οδηγήσει σε διασταυρούμενη μόλυνση των τροφίμων και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σας.

Εναλλακτικά, αν αναβάλλετε αυτήν την εργασία, απλώς βάλτε τα σε μια σακούλα ρούχων και ρίξτε τα στο πλυντήριο για να ολοκληρώσετε την εργασία. Δεδομένου ότι αυτά τα αντικείμενα έχουν υφασμάτινα υλικά, μπορείτε να τα μεταχειριστείτε σαν κανονικά εσώρουχα. Και προσθέστε τα στο εβδομαδιαίο σας φορτίο για να τα διατηρήσετε καθαρά.

Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν χρησιμοποιείτε το πλυντήριό σας

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλυντήριο για να καθαρίσετε πολλά είδη σπιτιού. Για παράδειγμα, μπορείτε να καθαρίσετε μαξιλάρια καρέκλας βεράντας, χαλάκια αυτοκινήτου, χαλιά μπάνιου, δεσίματα μαλλιών, γραβάτες, κουρτίνες, αθλητικά παπούτσια, καπέλα του μπέιζμπολ, μπότες UGG και πολλά άλλα. Ωστόσο, να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν καθαρίζετε οποιοδήποτε αντικείμενο.

Το καθάρισμα των οικιακών αντικειμένων δεν χρειάζεται πάντα να είναι κουραστικό και χρονοβόρο. Με το αξιόπιστο πλυντήριό σας, μπορείτε να διατηρήσετε άνετα πολλά από τα αντικείμενα σας καθαρά και χωρίς μικρόβια. Ελέγξτε τις ετικέτες φροντίδας ή ψάξτε στο Διαδίκτυο για να διαπιστώσετε εάν τα αντικείμενα πλένονται στο πλυντήριο. Με αυτόν τον εύκολο τρόπο να πλένετε διάφορα είδη οικιακής χρήσης, μπορείτε να απολαύσετε ένα καθαρότερο περιβάλλον στο σπίτι χωρίς καμία προσπάθεια.

Χακ καθαρισμού

Όσον αφορά τον καθαρισμό, θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό. Είμαι πάντα στο κυνήγι της τέλειας λύσης καθαρισμού για να διευκολύνω τη διαδικασία καθαρισμού.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️