Φτιάξτο μόνος σου ξύλινες βάσεις από κορμό πεύκου

Φτιάξτο μόνος σου ξύλινες βάσεις από κορμό πεύκου

22 Ιανουαρίου, 2023 0 By admin

Είχα πολλούς διαφορετικούς τύπους σουβέρ όλα αυτά τα χρόνια. Ανάμεσα σε σουβέρ από πλακάκια, πέτρα, δέρμα και ξύλο, νομίζω ότι έχω εξαντλήσει όλα τα αγαπημένα μου υλικά. Αλλά συνεχίζω να επιστρέφω στα ξύλινα σουβέρ μου. Τα έφτιαξα πριν χρόνια και αντέχουν τόσο καλά. Οι ξύλινες φέτες είναι επίσης τέλειες για την καμπίνα μας.

Γίνονται επίσης εύκολα. Όταν έφτιαξα το δικό μου, έκοψα το κούτσουρο πεύκου σε φέτες πάχους 1/4 ίντσας έως 1/2 ίντσας. Ωστόσο, μπορείτε πλέον να βρείτε εύκολα τέτοιες στρογγυλές φέτες ξύλου σε οποιοδήποτε κατάστημα χειροτεχνίας. Αν λοιπόν δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο να κόψετε τα δικά σας δωρεάν, μπορείτε να τα αγοράσετε.

Do-it-yourself σημαίνει φέτες ξύλου

Δεν χρειάστηκε να αντικαταστήσω ή να προσθέσω στις ξύλινες θήκες μου από τότε που τις έφτιαξα. Τώρα λοιπόν, αν θέλω να κερδίσω περισσότερα, είναι να δώσω κιτ ως δώρα.

Σκέφτομαι να προσθέσω μια σταμπωτή εικόνα ή ένα σχέδιο ξυλογραφίας σε ένα σετ ξύλινων σουβέρ αφού έχω δει αρκετά από αυτά. Είναι μια διασκεδαστική επιλογή στυλ, αλλά τελικά προτιμώ μια απλή, ρουστίκ εμφάνιση. Εάν επιθυμείτε, θα μπορούσε κανείς εύκολα να προσθέσει γραμματόσημα ή καύση ξύλου στο δέντρο. Απλώς θα έπρεπε να γίνει πριν την επεξεργασία του ξύλου με βερνίκι.

Ένα ωραίο πράγμα σχετικά με την κοπή ξύλου μόνοι σας είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία κορμών και διαφορετικών στυλ φλοιού. Και επειδή είναι τόσο φθηνά στην κατασκευή τους, μπορείτε να κάνετε απεριόριστο αριθμό για να τα χαρίσετε ή να τα πουλήσετε σε εκπτώσεις χειροτεχνίας.

Θα διαβάσω τις οδηγίες για την κατασκευή ξύστρων από ένα κούτσουρο που κόψατε μόνοι σας. Αν θέλετε να αγοράσετε ροκανίδια, απλώς ακολουθήστε τα βήματα επεξεργασίας και θα μπορείτε να τα μαστιγώσετε σε χρόνο μηδέν.

Do-it-yourself σημαίνει φέτες ξύλου

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους προτεινόμενων προϊόντων. Εάν κάνετε μια αγορά από έναν από τους συνδέσμους, θα κερδίσω μια μικρή προμήθεια δωρεάν για εσάς.

Αν και αυτές οι βάσεις είναι εύκολο να κατασκευαστούν με τα χέρια σας, απαιτούν ένα ειδικό εργαλείο. Ένα φαλτσοπρίονο ή φαλτσοπρίονο είναι απαραίτητο για τη λήψη τεμαχίων κορμών. Εάν δεν έχετε ήδη ένα φαλτσοπρίονο, σίγουρα είναι χρήσιμο για μια μεγάλη ποικιλία από ρουστίκ χειροτεχνίες. Έχω χρησιμοποιήσει ακόμη και το δικό μου για να φτιάξω μικρά κομμάτια κλαδιών για να τα χρησιμοποιήσω σε ρουστίκ κουμπιά.

Επιπεδο ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ: φως

Απαραίτητα υλικά:

Οδηγίες για ποτηροθήκη φτιαγμένο μόνος σας:

Μόλις βρείτε ένα καλό κούτσουρο πεύκου ή όποιο άλλο είδος ξύλου θέλετε, θα χρειαστεί να το κόψετε σε φέτες με ένα φαλτσοπρίονο. Κόψτε κάθε κομμάτι με το ίδιο πλάτος, οπουδήποτε από 1/4 ίντσας έως 1/2 ίντσας πάχος, ανάλογα με την προτίμησή σας.

Μετά την κοπή, θα θέλετε να τρίψετε την επάνω πλευρά πρώτα με γυαλόχαρτο μεσαίου κόκκου και μετά να τελειώσετε με λεπτόκοκκο. Εάν χρησιμοποιείτε κορμό πεύκου, μπορεί να διαπιστώσετε ότι βγάζει λίγο χυμό. Εάν συμβαίνει αυτό, πρέπει πρώτα να καθαρίσετε το ξύλο με ένα μείγμα από μισό νερό και μισό χλωρίνη για να σταματήσει η ροή.

Μετά το στέγνωμα, μπορείτε να τρίψετε. Μετά το τρίψιμο, σκουπίστε όλο το πριονίδι. Τώρα είστε έτοιμοι να βάψετε.

*Σημείωση: Σε αυτό το στάδιο, έχετε τη δυνατότητα να διακοσμήσετε το ξύλο με σφραγίδες από καουτσούκ ή ένα εργαλείο καύσης ξύλου.

Για να αποκτήσω μια ωραία παχιά στρώση βερνικιού ουρεθάνης θα χρησιμοποιούσα ένα γυαλιστερό φινίρισμα με ένα πινέλο. Απλώστε σε δύο έως τρεις στρώσεις, αφήνοντας να στεγνώσει τελείως μεταξύ κάθε στρώσης. Καλύψτε το πάνω, το κάτω μέρος και τα πλαϊνά με βερνίκι για να καλύψετε πλήρως τις βάσεις. Τώρα θα είναι αδιάβροχα.

Το πίσω μέρος θα πρέπει να καλύπτεται με τσόχα, έτσι ώστε οι βάσεις να μην γρατσουνίζουν τα έπιπλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προκομμένους κύκλους από τσόχα που μπορούν να κοπούν ανάλογα με τις ανάγκες. Ή, χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο κύκλο, χαράξτε έναν κύκλο σε ένα κομμάτι τσόχας στο μέγεθος του σουβέρ σας. Κόψτε τον κύκλο και κολλήστε τον στο πίσω μέρος της βάσης. Κάντε το για όλους.

σουβέρ φτιαγμένο μόνος σου

Το τελευταίο σας βήμα είναι απλά να διπλώσετε τα τελειωμένα σουβέρ και να τα δέσετε με δερμάτινο νήμα ή ράφι για να τα κάνετε το τέλειο σετ δώρου για κάποιον στη λίστα σας!

σουβέρ φτιαγμένο μόνος σου

Για άλλη μια μοναδική ιδέα σουβέρ DIY, ρίξτε μια ματιά στα σουβέρ από φελλό κρασιού σε 10 Creative Wine Cork Crafts.