Φορολογικές αλλαγές για το 2022: συμβουλές πριν από την υποβολή δήλωσης

Φορολογικές αλλαγές για το 2022: συμβουλές πριν από την υποβολή δήλωσης

15 Ιανουαρίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Από όσο γνωρίζουμε, είναι ακριβές τη στιγμή της δημοσίευσης.

Με τη λήξη των μέτρων ανακούφισης από την πανδημία, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων εκπτώσεων φόρου, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με έκπληξη όταν υποβάλουν τις ομοσπονδιακές δηλώσεις τους για το φορολογικό έτος 2022.

«Οι επιστροφές χρημάτων μπορεί να είναι χαμηλότερες το 2023», ανέφερε η IRS σε δελτίο τύπου του Νοεμβρίου. Εκτός από τον τερματισμό των πληρωμών κινήτρων, οι αλλαγές για τη φορολογική περίοδο του 2022 περιλαμβάνουν την επιστροφή ορισμένων πιστώσεων φόρου στα προ πανδημίας επίπεδα, καθώς και λιγότερο γενναιόδωρες κρατήσεις για φιλανθρωπικά δώρα.

Βασικό πακέτο: Καθώς υποβάλλετε και προετοιμάζεστε να υποβάλετε την ομοσπονδιακή σας δήλωση, υπάρχουν ορισμένες βασικές φορολογικές αλλαγές που πρέπει να έχετε υπόψη το 2022.

Ορισμένες εκπτώσεις φόρου θα χτυπήσουν

Ο νόμος για το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του 2021 ενίσχυσε αρκετές φορολογικές ελαφρύνσεις που έχουν πλέον επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα. Οι πιστώσεις φόρου μπορούν να μειώσουν την υποχρέωση φόρου εισοδήματος σε δολάρια για δολάριο.

Μειωμένες εκπτώσεις φόρου

  • Πίστωση φόρου παιδιού. Οι φορολογούμενοι που έλαβαν 3.600 $ ανά εξαρτώμενο το 2021 θα λάβουν 2.000 $ για το φορολογικό έτος 2022, εάν είναι επιλέξιμοι.
  • Δάνειο φροντίδας παιδιών και εξαρτώμενων. Αυτή η πίστωση φόρου επιστρέφεται έως και 2.100 $ κατ’ ανώτατο όριο. Πέρυσι, το μέγιστο ήταν 8 χιλιάδες δολάρια.
  • Κερδισμένη πίστωση φόρου εισοδήματος. Οι επιλέξιμοι φορολογούμενοι χωρίς παιδιά που έλαβαν περίπου 1.500 $ το 2021 θα λάβουν 500 $ το 2022.

Ποιες είναι οι κύριες φορολογικές αλλαγές το 2022;

Για να ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός, το IRS αύξησε την τυπική έκπτωση για το φορολογικό έτος 2022. Σημειώστε ότι εάν λάβετε την τυπική κράτηση, δεν θα μπορείτε να διεκδικήσετε αναλυτική διαγραφή για φιλανθρωπικές συνεισφορές.

Τι πρέπει να ξέρετε

  • Η αύξηση των τυπικών μειώσεων: Το 2022, η τυπική έκπτωση για τα παντρεμένα ζευγάρια που υποβάλλουν από κοινού αυξήθηκε σε 25.900 $ (800 $ περισσότερα από το 2021). Για τους αρχηγούς των νοικοκυριών, αυξήθηκε στα 19.400 $ (αύξηση 600 $). Και για τους ανύπαντρους και εκείνους που είναι παντρεμένοι υποβάλλοντας χωριστά, έχει αυξηθεί στα 12.950 $ (άνω των 400 $).
  • Τα φορολογικά οφέλη τελειώνουν. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι άγαμοι φορολογούμενοι μπορούσαν να διεκδικήσουν έως και 300 δολάρια σε μετρητά δωρεές και τα παντρεμένα ζευγάρια που υποβάλλουν από κοινού αίτηση θα μπορούσαν να διεκδικήσουν έως και 600 δολάρια. Ωστόσο, το 2022, οι αιτούντες που λαμβάνουν την τυπική έκπτωση δεν μπορούν να διεκδικήσουν την υπέρβαση του ορίου έκπτωσης για φιλανθρωπικές δωρεές. Εάν θέλετε να διαγράψετε τις φιλανθρωπικές συνεισφορές, θα πρέπει να αναλύσετε αναλυτικά τις κρατήσεις σας.

Κατάθεση ομοσπονδιακής φορολογικής δήλωσης: Πότε οφείλονται φόροι το 2023;

Η Ημέρα Φορολογίας του 2023 μεταφέρθηκε στην Τρίτη, 18 Απριλίου, επειδή η 15η Απριλίου (κανονική ημέρα φορολογίας) είναι Σάββατο και η επόμενη Δευτέρα είναι Ημέρα Απελευθέρωσης στην Ουάσιγκτον, DC.

Φορολογικές συμβουλές: τι μπορείτε να κάνετε

  • Ανοίξτε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Η IRS λέει ότι ο πιο γρήγορος τρόπος για να λάβετε την επιστροφή φόρου είναι να την καταθέσετε στον λογαριασμό σας ηλεκτρονικά. Για να ανοίξετε έναν λογαριασμό, θα χρειαστείτε μια επίσημη ταυτότητα, ορισμένα προσωπικά στοιχεία και χρήματα για να καταθέσετε στον λογαριασμό. Μπορείτε να ανοίξετε έναν λογαριασμό ελέγχου Credit Karma Money™ Spend δωρεάν.
  • Ζητήσετε βοήθεια. Ομοσπονδιακός Ενίσχυση φόρου εισοδήματος για εθελοντές Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους φορολογούμενους χαμηλού και μέτριου εισοδήματος να υποβάλουν τις ομοσπονδιακές δηλώσεις φόρου εισοδήματός τους. Εάν κερδίζετε 60.000 $ ή λιγότερο ή πληροίτε ορισμένα προσόντα, οι εθελοντές με πιστοποίηση IRS θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε τη φορολογική σας δήλωση δωρεάν.
  • Αναζητήστε δωρεάν επιλογές. Τσέκαρέ το IRS.gov για να δείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα Free File. Το δωρεάν αρχείο IRS είναι ανοιχτό σε φορολογούμενους των οποίων το προσαρμοσμένο ακαθάριστο εισόδημα το 2022 ήταν 73.000 $ ή λιγότερο.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Henson είναι ανώτερος συντάκτης στο Credit Karma. Η 30ετής εμπειρία του στον έντυπο και τα ψηφιακά μέσα περιλαμβάνουν θητείες στους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πρόσφατα πριν… Διαβάστε περισσότερα.