Τραπεζική κατάθεση έναντι άμεσης κατάθεσης

Τραπεζική κατάθεση έναντι άμεσης κατάθεσης

11 Φεβρουαρίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Από όσο γνωρίζουμε, είναι ακριβές τη στιγμή της δημοσίευσης.

Οι άμεσες καταθέσεις και τα τραπεζικά εμβάσματα είναι δύο συνηθισμένοι τρόποι αποστολής και λήψης χρημάτων ψηφιακά, αλλά και οι δύο έχουν διαφορετικές χρήσεις.

Εάν θέλετε να στείλετε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ή να το στείλετε γρήγορα, μια τραπεζική μεταφορά μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Εάν πληρώνεστε, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να πληρωθείτε σχεδόν αμέσως. Από την άλλη πλευρά, συνήθως δεν θα χρησιμοποιούσατε άμεσες καταθέσεις για να στείλετε χρήματα σε άτομα – είναι περισσότερο ένας τρόπος για εταιρείες και οργανισμούς να στέλνουν χρήματα σε ιδιώτες.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς λειτουργούν τα τραπεζικά εμβάσματα και οι άμεσες καταθέσεις, καθώς και άλλες επιλογές αποστολής και λήψης χρημάτων.Τι είναι η τραπεζική μεταφορά;

Το τραπεζικό έμβασμα είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους αποστολής ή λήψης χρημάτων από σχεδόν οποιονδήποτε τραπεζικό λογαριασμό, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό.

Οι τραπεζικές μεταφορές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς όταν απαιτείται ταχύτητα. Είναι επίσης ιδανικά για μεγάλες μεταφορές, όπως μια προκαταβολή σε ένα σπίτι, επειδή δεν χρειάζεται να κουβαλάτε (και να κινδυνεύετε να χάσετε) πολλά μετρητά.

Υπάρχουν όμως ορισμένοι κίνδυνοι. Η απάτη μέσω συρμάτων, όπου οι κλέφτες προσπαθούν να σας εξαπατήσουν για να τους στείλετε χρήματα, είναι μια πραγματικότητα. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι οι χρεώσεις τραπεζικής μεταφοράς μπορεί να είναι υψηλές, κοστίζοντας περίπου 30 $ για οικιακά καλώδια και 50 $ για διεθνή καλώδια. Ορισμένες τράπεζες μπορεί ακόμη και να σας χρεώσουν μια προμήθεια για τη λήψη τραπεζικού εμβάσματος από κάποιον, συνήθως μεταξύ 5 και 15 $.

Πώς λειτουργούν οι τραπεζικές μεταφορές

Για να στείλετε ένα τραπεζικό έμβασμα, θα χρειαστείτε το όνομα της τράπεζας, τον αριθμό δρομολόγησης και τον αριθμό λογαριασμού του ατόμου στο οποίο το στέλνετε (και αντίστροφα: θα πρέπει να δώσετε τα στοιχεία της τράπεζάς σας σε όποιον θέλει να σας στείλει ένα έμβασμα ΜΕΤΑΦΟΡΑ ). Θα στείλετε αυτά τα στοιχεία μαζί με το ποσό που θέλετε να στείλετε στην τράπεζά σας στη φόρμα αιτήματος τραπεζικής μεταφοράς.

Η τράπεζά σας θα πάρει τα χρήματα από τον λογαριασμό σας και θα μεταφέρει αυτές τις πληροφορίες στην τράπεζα του παραλήπτη, η οποία στη συνέχεια θα μεταφέρει το ποσό στον λογαριασμό του. Εάν οι λογαριασμοί βρίσκονται σε διαφορετικές τραπεζικές περιοχές ή χώρες, η τράπεζά σας μπορεί να χρειαστεί να προωθήσει το αίτημα σε εξωτερικό δίκτυο όπως το SWIFT ή το Fedwire. Αυτά τα δίκτυα λειτουργούν ως ένα είδος ταχυδρομείου τρίτου μέρους για να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια αποστέλλονται στη σωστή τράπεζα.

Τι είναι η άμεση κατάθεση;

Οι άμεσες καταθέσεις, από την άλλη πλευρά, είναι ένας δημοφιλής τρόπος για εταιρείες και οργανισμούς να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό σας. Επομένως, δεν είναι υπέρ της αποστολής χρημάτων σε οποιονδήποτε – αντίθετα, είναι ο τρόπος με τον οποίο το 93% των ανθρώπων πληρώνονται με απευθείας κατάθεση από τους εργοδότες τους, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Μισθοδοσίας.

Οι άμεσες καταθέσεις θεωρούνται επίσης ένας ασφαλής τρόπος λήψης χρημάτων. Οι οργανισμοί συνήθως σας στέλνουν χρήματα δωρεάν μέσω απευθείας κατάθεσης, γι’ αυτό και είναι τόσο δημοφιλής. Το μειονέκτημα είναι ότι οι άμεσες καταθέσεις μπορεί να διαρκέσουν λίγο περισσότερο για να επεξεργαστούν.

Πώς λειτουργούν οι άμεσες καταθέσεις

Σε αντίθεση με τα τραπεζικά εμβάσματα, τα οποία διεκπεραιώνονται μία κάθε φορά, οι άμεσες καταθέσεις χρησιμοποιούν το δίκτυο του Automated Clearing House (ACH) για την επεξεργασία τους σε παρτίδες. Για να δημιουργήσετε άμεσες καταθέσεις, θα πρέπει να υπογράψετε μια φόρμα εξουσιοδότησης ACH και να παράσχετε στον αποστολέα τα τραπεζικά σας στοιχεία, κάτι που θα κάνατε συνήθως κατά τη διαδικασία ενσωμάτωσης με τον εργοδότη σας.

Όταν έρθει η ώρα να σας πληρώσετε, ο εργοδότης σας στέλνει ένα αίτημα απευθείας κατάθεσης στην τράπεζά του, η οποία τα συνδυάζει και τα στέλνει στην ACH στο τέλος της εργάσιμης ημέρας. Το ACH, με τη σειρά του, αποκωδικοποιεί τα αιτήματα και τα ομαδοποιεί σε νέα πακέτα για αποστολή σε κάθε τράπεζα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στη συνέχεια, κάθε τράπεζα αποσυσκευάζει αυτά τα αιτήματα και στη συνέχεια πιστώνει τους λογαριασμούς με τα σωστά ποσά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τραπεζικού εμβάσματος και άμεσης κατάθεσης;

Τα τραπεζικά εμβάσματα και οι άμεσες καταθέσεις είναι μέθοδοι μετακίνησης χρημάτων. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με τις διαφορές τους:

Τραπεζική μεταφορά Απευθείας κατάθεση
Πώς το χρησιμοποιείτε Στείλτε ή λάβετε χρήματα από οποιονδήποτε Λάβετε χρήματα από επιχειρήσεις και οργανισμούς
Τυπικό κόστος $20-$30 για εγχώρια αποστολή
$50 για διεθνή αποστολή
$0-$15 για συλλογή
Ελεύθερος
Χρόνος επεξεργασίας Λίγα λεπτά για απλές κλήσεις εσωτερικού και έως και λίγες εργάσιμες ημέρες για διεθνείς 1-3 εργάσιμες
Πού μπορείτε να στείλετε χρήματα; Εθνικοί ή διεθνείς τραπεζικοί λογαριασμοί Λογαριασμοί σε εγχώριες τράπεζες

Τραπεζική κατάθεση ή απευθείας κατάθεση: ποιο είναι καλύτερο;

Τα τραπεζικά εμβάσματα δεν είναι απαραίτητα καλύτερα από τις άμεσες καταθέσεις ή το αντίστροφο. Και οι δύο πετυχαίνουν τον ίδιο στόχο της μετακίνησης χρημάτων, αλλά χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς.

Εάν πρέπει να στείλετε ή να λάβετε χρήματα γρήγορα, ειδικά για μεγάλα ποσά ή διεθνείς μεταφορές, η τραπεζική μεταφορά είναι η καλύτερη επιλογή. Απλά θυμηθείτε ότι πρέπει να πληρώσετε μια προμήθεια.

Εάν θέλετε να λάβετε μια επιταγή από τον εργοδότη, την κυβέρνηση ή άλλη ομάδα και δεν θέλετε να ανακατευτείτε με τις χάρτινες επιταγές, η άμεση κατάθεση είναι ο καλύτερος τρόπος.


Επόμενα βήματα

Εάν πρέπει να στείλετε ή να λάβετε χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό χωρίς να χρησιμοποιήσετε μετρητά ή έντυπη επιταγή, το τραπεζικό έμβασμα ή η απευθείας κατάθεση δεν είναι οι μόνες επιλογές. Ακολουθούν μερικοί άλλοι καλοί τρόποι για να στείλετε χρήματα στο διαδίκτυο:

  • Zelle: Πολλοί διαδικτυακοί τραπεζικοί λογαριασμοί συνοδεύονται από αυτήν την εφαρμογή, η οποία σας επιτρέπει να μεταφέρετε γρήγορα μικρά χρηματικά ποσά μεταξύ φίλων δωρεάν.
  • PayPal: Το PayPal σάς επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα διεθνώς και χρησιμοποιείται ευρέως για ηλεκτρονικές αγορές.
  • Venmo: Το Venmo λειτουργεί παρόμοια με το PayPal, αλλά περιλαμβάνει στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης, όπως τη δυνατότητα αποστολής διασκεδαστικών emoji και μηνυμάτων κειμένου σε φίλους όταν μοιράζετε τον λογαριασμό.
  • Αίτηση μετρητών: Η εφαρμογή Cash προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες, όπως μια χρεωστική κάρτα DIY και τη δυνατότητα δωρεάν αποστολής και λήψης χρημάτων από λογαριασμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Δυτική Ένωση: Μία από τις αρχικές υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων, αυτή η εταιρεία μπορεί να είναι ακριβή, αλλά είναι δημοφιλής για την αποστολή σχεδόν άμεσων πληρωμών στο εξωτερικό.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Lindsay Van Someren είναι ανεξάρτητος συγγραφέας με έδρα το Kirkland της Ουάσιγκτον. Ήταν επαγγελματίας δρομέας σκύλων ελκήθρου, εξερευνήτρια άγριας φύσης και διαγωνιζόμενη στο National Spelling Bee. Γράφει για ιστοσελίδες όπως… Διαβάστε περισσότερα.