Τι ώρα ξεκινά η απευθείας κατάθεση;

Τι ώρα ξεκινά η απευθείας κατάθεση;

20 Ιανουαρίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Από όσο γνωρίζουμε, είναι ακριβές τη στιγμή της δημοσίευσης.

Με την άμεση κατάθεση, μπορείτε να πληρώνεστε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι με μια χάρτινη επιταγή. Γι’ αυτό σχεδόν όλοι οι Αμερικανοί εργαζόμενοι χρησιμοποιούν άμεσες καταθέσεις από τους εργοδότες τους.

Σύμφωνα με την έρευνα «Getting Paid in America» της Αμερικανικής Ένωσης Μισθοδοσίας το 2022, περισσότερο από το 93% των εργαζομένων στις ΗΠΑ λαμβάνουν τους μισθούς τους μέσω απευθείας κατάθεσης. Είναι ένας ασφαλής, βολικός και γρήγορος τρόπος για να βγάλετε χρήματα.

Αλλά πόσο γρήγορα; Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε ποια είναι η συνήθης προθεσμία για την απευθείας κατάθεση και πότε μπορείτε να περιμένετε να φτάσει ο μισθός σας.Τι είναι η άμεση κατάθεση;

Η απευθείας κατάθεση (μερικές φορές ονομάζεται Ηλεκτρονική Μεταφορά Χρημάτων ή ΗΜΧ) είναι μια ηλεκτρονική μέθοδος αποστολής και λήψης πληρωμών. Τα χρήματα μεταφέρονται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του παραλήπτη, αντί για έντυπη επιταγή. Οι παραλήπτες μπορούν να επιλέξουν να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό ελέγχου ή ταμιευτηρίου τους.

Οι πληρωμές απευθείας κατάθεσης αποστέλλονται μέσω του δικτύου Automated Clearing House ή ACH. Τα χρήματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση για να διατηρούνται ασφαλή τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Οι εργοδότες συνήθως χρησιμοποιούν απευθείας κατάθεση για να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους και οι κρατικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν συχνά απευθείας κατάθεση για να στείλουν παροχές και επιστροφές φόρων.

Ποια ώρα της ημέρας φτάνει η απευθείας κατάθεση;

Συνήθως θα έχετε πρόσβαση στην άμεση κατάθεσή σας όταν η επιχείρηση ανοίξει την ημέρα πληρωμής—πριν από τις 9 π.μ. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άμεσες καταθέσεις φτάνουν στους λογαριασμούς ακόμη νωρίτερα, συχνά μεταξύ μεσάνυχτα και 6 π.μ. την ημέρα πληρωμής.

Υπάρχουν όμως παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον χρόνο που χρειάζεται για να γίνει διαθέσιμη η άμεση κατάθεσή σας. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλά βήματα που εμπλέκονται στη μεταφορά χρημάτων από την εταιρεία σας στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

  1. Ο εργοδότης σας στέλνει πληροφορίες μισθού. Αρχικά, ο εργοδότης σας θα στείλει ένα αρχείο πληρωμής στην τράπεζά του με μια λίστα με όλους τους υπαλλήλους, τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού και το ποσό που πρέπει να λάβουν.
  2. Το δίκτυο ACH επεξεργάζεται το αρχείο. Στη συνέχεια, η τράπεζα του εργοδότη στέλνει αυτές τις πληροφορίες σε έναν χειριστή ACH, συνήθως σε ένα γραφείο συμψηφισμού ή στην Federal Reserve, για να επεξεργαστεί τη λίστα και να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληρωμές πραγματοποιούνται στα σωστά μέρη.
  3. Η τράπεζά σας λαμβάνει την πληρωμή. Στη συνέχεια, η τράπεζά σας λαμβάνει την πληρωμή από το δίκτυο ACH.
  4. Η πληρωμή αποστέλλεται στον λογαριασμό σας. Τελικά, η τράπεζα ή η πιστωτική σας ένωση μεταφέρει τα χρήματα στον λογαριασμό σας.

Αυτά τα βήματα μπορεί να διαρκέσουν μερικές ημέρες, αλλά οι περισσότερες εταιρείες ξεκινούν τη διαδικασία νωρίς, επομένως θα λάβετε τα χρήματά σας την ημέρα πληρωμής. Εάν η εταιρεία δεν έχει έτοιμες πληροφορίες μισθοδοσίας αρκετά νωρίς, τα χρήματά σας ενδέχεται να καθυστερήσουν.

Αν και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι πληρωμές ACH χρειάζονται τρεις έως πέντε ημέρες για να διεκπεραιωθούν, το δίκτυο κινείται γρήγορα και μπορεί να εκκαθαρίσει τις πληρωμές την ίδια ημέρα.

Η τράπεζά σας παίζει επίσης ρόλο στην πρόσβαση στις πληρωμές σας. Σύμφωνα με το νόμο, οι τράπεζες υποχρεούνται να διαθέσουν άμεσες καταθέσεις μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την εργάσιμη ημέρα που θα παραληφθούν τα χρήματα από την ACH. Αλλά οι τράπεζες μπορούν να κάνουν διαθέσιμα χρήματα νωρίτερα από αυτό — και πολλοί επιλέγουν να σας δώσουν πρόσβαση στα χρήματά σας αμέσως.

Μειώνονται οι άμεσες καταθέσεις τις Κυριακές;

Οι άμεσες καταθέσεις δεν λαμβάνονται τις Κυριακές. Αυτό συμβαίνει επειδή το δίκτυο της ACH δεν υπολογίζει πληροφορίες μισθοδοσίας τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες όταν η Federal Reserve είναι κλειστή. Εάν η κανονική ημέρα πληρωμής σας πέφτει σε Σαββατοκύριακο, οι περισσότεροι εργοδότες θα προγραμματίσουν πληρωμές για την προηγούμενη Παρασκευή.

Πλεονεκτήματα της χρήσης άμεσης κατάθεσης

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη της χρήσης της άμεσης κατάθεσης.

  • Ασφάλεια — Με την απευθείας κατάθεση, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως χαθεί ή κλαπεί μια έντυπη επιταγή. Τα δεδομένα απευθείας κατάθεσης είναι επίσης κρυπτογραφημένα, διατηρώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας ασφαλή.
  • Γρήγορη πρόσβαση στα χρήματά σας — Σε πολλές περιπτώσεις, θα έχετε πρόσβαση στα χρήματά σας ακόμη και πριν από τις 9 π.μ. την ημέρα πληρωμής.
  • ευκολία Δεδομένου ότι τα χρήματά σας πηγαίνουν απευθείας στον τραπεζικό σας λογαριασμό, δεν χρειάζεται να παραλάβετε μια επιταγή ή να τρέξετε στην τράπεζα για να την καταθέσετε. Τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα.
  • Χαμηλό κόστος Δεν υπάρχουν χρεώσεις εξαργύρωσης ή άλλες χρεώσεις με απευθείας κατάθεση. Πολλές τράπεζες σάς επιτρέπουν ακόμη και να παραιτηθείτε από τη μηνιαία προμήθεια συντήρησης λογαριασμού ελέγχου με απευθείας κατάθεση.
  • Αποθήκευση επιλογών Όταν ρυθμίζετε την άμεση κατάθεσή σας, μπορείτε να διαχωρίσετε την πληρωμή σας — στέλνοντας ένα ποσοστό στον τραπεζικό λογαριασμό σας και ένα μέρος στον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας. Αυτό μπορεί να διευκολύνει τη συγκέντρωση των αποταμιεύσεών σας.

Απευθείας κατάθεση χωρίς τραπεζικό λογαριασμό

Μπορείτε συνήθως να επωφεληθείτε από την άμεση κατάθεση ακόμα και αν δεν έχετε τραπεζικό λογαριασμό. Πολλοί εργοδότες προσφέρουν κάρτες πληρωμής ως επιλογή για λήψη πληρωμής. Πρόκειται για συμπληρωματικές προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας εργοδότης για να σας στείλει ηλεκτρονικές πληρωμές απευθείας. Τα χρήματά σας θα πιστωθούν στην κάρτα πληρωμής σας την ημέρα που θα λάβετε τον μισθό σας.

Οι κάρτες πληρωμής λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως οι παραδοσιακές χρεωστικές κάρτες. Συνήθως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάρτες πληρωμής για να αποκτήσετε πρόσβαση στα χρήματά σας στα ΑΤΜ και να κάνετε αγορές. Επίσης, λαμβάνετε πολλά από τα ίδια οφέλη με την άμεση κατάθεση—τα χρήματά σας είναι ασφαλή, οι πληρωμές φτάνουν γρήγορα και μπορείτε να αποφύγετε τις χρεώσεις εξαργύρωσης επιταγών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μερικές φορές οι κάρτες πληρωμής έχουν χρέωση, αν και αυτό είναι σχετικά σπάνιο. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να πληρώσετε ένα τέλος ATM για ανάληψη μετρητών από την κάρτα πληρωμής σας, αν και συχνά θα σας επιτρέπεται μία δωρεάν ανάληψη από ATM ανά περίοδο πληρωμής.


Επόμενα βήματα: Ρύθμιση άμεσης κατάθεσης

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε απευθείας κατάθεση μέσω του εργοδότη σας επικοινωνώντας με το τμήμα μισθοδοσίας της εταιρείας (εάν δεν σας ρωτήθηκε ήδη πότε προσλήφθηκαν).

Εάν έχετε τραπεζικό λογαριασμό, το τμήμα μισθοδοσίας θα σας δώσει συνήθως μια σύντομη φόρμα για να συμπληρώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού δρομολόγησης και του αριθμού λογαριασμού. Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να παράσχετε μια λευκή ακυρωμένη επιταγή.

Όταν δημιουργείτε απευθείας κατάθεση, σκεφτείτε πού θέλετε να βάλετε τα χρήματα. Μπορεί να είναι ευκολότερο να στείλετε ολόκληρο τον μισθό σας σε έναν τρεχούμενο λογαριασμό, αλλά το να μπορείτε να στείλετε ένα ποσοστό του μισθού σας απευθείας σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε ορισμένους από τους οικονομικούς σας στόχους. Μια άλλη επιλογή είναι να στείλετε μερικά από τα χρήματά σας σε έναν επενδυτικό λογαριασμό όπου μπορούν να αυξηθούν ταχύτερα από τις αποταμιεύσεις σας.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Andrew Dunn είναι ένας έμπειρος δημοσιογράφος με πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας ως ρεπόρτερ και συντάκτης σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς της Βόρειας Καρολίνας, συμπεριλαμβανομένων των Charlotte Observer και StarNews στο Wilmington. Σε αυτούς τους ρόλους… Διαβάστε περισσότερα.