Τι σημαίνουν τα όνειρα;  Τι πρέπει να ξέρετε

Τι σημαίνουν τα όνειρα; Τι πρέπει να ξέρετε

13 Μαρτίου, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνουν τα όνειρα; Αν ναι, δεν είστε μόνοι. Μερικές φορές με πολύπλοκο νόημα, μπορείτε να αποκαλύψετε τα μυστικά τους. Το νόημα των ονείρων είναι ένα σύνθετο και πολύπλευρο θέμα και οι ειδικοί συνεχίζουν να αποκαλύπτουν το νόημά τους. Μπορούν να επηρεαστούν από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των εμπειριών, των συναισθημάτων και του υποσυνείδητου μας.

Τι σημαίνουν τα όνειρα;

Τι σημαίνουν τα όνειρα – μπορεί να μην μάθουμε ποτέ, αλλά μπορούμε να έχουμε σαφήνεια

Για δεκαετίες είχα το ίδιο όνειρο που με στοίχειωνε. Όταν ρωτάμε τι σημαίνουν τα όνειρα, μερικές φορές δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Αλλά περισσότερο από αυτό, με λίγη κατανόηση, μπορούμε να τους κατανοήσουμε πιο βαθιά και να ξετυλίξουμε τα μυστικά τους. Το υποσυνείδητό μας είναι ένα πολύ περίπλοκο πράγμα που συχνά είναι δύσκολο να αποκαλυφθεί.

Αν και μπορεί να μην λύσω ποτέ το παζλ των ονείρων αυτών των επαναλήψεων, μπορώ να αποκτήσω μεγαλύτερη διαύγεια. ο Η βάση για τον ύπνο λέει, «Οι ενήλικες που έχουν επαναλαμβανόμενα όνειρα τείνουν να έχουν χειρότερη ψυχολογική υγεία από εκείνους που δεν το κάνουν και πολλοί ειδικοί προτείνουν ότι μπορεί να είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης ανεκπλήρωτων αναγκών ή τραύματος».

Παρακάτω θα βρείτε μερικές απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με το τι σημαίνουν τα όνειρα και γιατί.

Τι σημαίνουν τα όνειρα;

Σαν δρόμος προς το ασυνείδητο

Η θεωρία του Sigmund Freud ήταν ότι τα όνειρα δεν ήταν τυχαία. Δεν τα αντιλαμβανόταν ως προϊόν ενός αδρανούς breibut, αλλά ως «εκπλήρωση μιας επιθυμίας». Πίστευε ότι αποκαλύπτουν καταπιεσμένες επιθυμίες ή συγκρούσεις και αποκαλύπτουν παρόρμηση.

Όντας μια αντανάκλαση του ασυνείδητου, είναι ένας τρόπος επεξεργασίας και αντιμετώπισης καθημερινών συγκρούσεων ή τραυμάτων. Επιπλέον, μπορούν να αποκαλύψουν βαθιά ριζωμένους φόβους, επιθυμίες ή ανησυχίες. Το αληθινό νόημα διαστρεβλώνεται στη διαδικασία της «λογοκρισίας των ονείρων». Ο Φρόιντ τα ανέλυσε για να καταλάβει τη δουλειά του υποσυνείδητου.

Επιπλέον, το 1953, οι Aserinsky και Kleitman ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι ονειρεύονται πιο συχνά κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, τη βαθύτερη φάση του ύπνου. Επίσης, διέψευσε τη θεωρία του Φρόιντ ότι ήταν ένας τρόπος εκπλήρωσης μιας ασυνείδητης επιθυμίας. Και διαπίστωσαν ότι ήταν λίγο πολύ ιδιότροποι και ήταν αποτέλεσμα δραστηριότητας του εγκεφαλικού στελέχους.

Τι σημαίνει να ονειρεύεσαι κάποιον;

Οταν εσύ ονειρευτείτε κάποιον, συνήθως αντικατοπτρίζει τη γνώμη σας για αυτούς. Επίσης, θα μπορούσε να σημαίνει ότι πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό το άτομο. Το υποσυνείδητό σας μπορεί να προσπαθεί να δημιουργήσει συνδέσεις και μπορεί να χρειάζεται γνωστική συμβολή. Προσέξτε για επαναλαμβανόμενα θέματα για να δείτε τι μπορεί να συμβαίνει.

Επιπλέον, οι εμπειρίες μας από την εγρήγορση μπορούν να επηρεάσουν τα όνειρά μας, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων, της εργασίας και άλλων δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα, μπορούν να εμφανίσουν αγωνία για την επικείμενη συνάντηση ή ελπίζοντας σε μια ρομαντική σχέση.

Προφητείες και προετοιμασία

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα όνειρα μπορούν να τους δώσουν μια εικόνα για το μέλλον ή να τους βοηθήσουν να προετοιμαστούν για αυτό. Η θεωρία προσομοίωσης απειλών αποτελεί συστατικό στοιχείο αυτού. Τα βλέπει ως αμυντικό μηχανισμό που προετοιμάζει τους ανθρώπους για επικείμενο κίνδυνο. Αυτή είναι μια εξελικτική θεωρία.

Μερικοί άνθρωποι έχουν καλύτερες και πιο ανεπτυγμένες δεξιότητες αντίληψης απειλών από άλλους, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητές τους να επιβιώσουν. Η προσομοίωση απειλής στον ύπνο επιτρέπει στους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν αυτούς τους φόβους σε ένα ασφαλές πλαίσιο. Είναι σαν μια πρόβα τζενεράλε, που επιτρέπει στους ανθρώπους να εφαρμόσουν τους γνωστικούς μηχανισμούς που χρειάζονται για να αποφύγουν ή να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο.

Μια μελέτη του 2005 από τους Valli και Revonsuo υποστήριξε αυτή τη θεωρία. Διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που ζούσαν σε ένα περιβάλλον χωρίς κίνδυνο και απειλές ονειρεύονταν πολύ λιγότερο συχνά και λιγότερο ενεργά από συνομηλίκους των οποίων η σωματική και ψυχολογική ευημερία ήταν υπό συνεχή απειλή.

Επιπλέον, περαιτέρω έρευνα έχει υποστηρίξει τη θεωρία των ονείρων ως προσομοιώσεις απειλών. Βρήκαν απειλητικά γεγονότα που απεικονίζονται σε αυτά συχνά, με επιθετική συμπεριφορά είναι η πιο κοινή απειλή. Επιπλέον, ο ονειροπόλος ήταν συχνά στόχος απειλών που εντάθηκαν και γινόταν πιο σοβαροί στα επαναλαμβανόμενα όνειρα.

Τα όνειρα ως απάντηση σε εξωτερικά ερεθίσματα

Τέλος, ορισμένα όνειρα μπορεί να είναι μια απάντηση σε εξωτερικά ερεθίσματα, όπως ένας δυνατός θόρυβος ή μια αλλαγή στη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Δεν έχουν βαθύτερο νόημα. Μερικές φορές μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να επηρεάσουμε εξωτερικά αισθητηριακά ερεθίσματα. Κανονικά, ο εγκέφαλός μας μπορεί να παρακολουθεί την εξωτερική αισθητηριακή δραστηριότητα ακόμα και όταν κοιμόμαστε.

Πρόγραμμα Transhumanism Code του Θεού

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️