Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους τύπους στρωμάτων πριν αγοράσετε

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους τύπους στρωμάτων πριν αγοράσετε

21 Ιανουαρίου, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Πριν ψωνίσετε, θα πρέπει να γνωρίζετε τους διαφορετικούς τύπους στρωμάτων και τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς προτού επενδύσετε στη βέλτιστη εφαρμογή και άνεση. Η επιλογή μπορεί να φαίνεται μπερδεμένη, ειδικά αν δεν κάνετε την έρευνά σας και δεν την ελέγξετε. Αλλά το πιο σημαντικό, το στρώμα σας είναι ζωτικής σημασίας και μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην ποιότητα του ύπνου σας.

Τύποι στρωμάτων

Διαφορετικοί τύποι στρωμάτων για έναν τέλειο βραδινό ύπνο

Αν ψάχνετε για ένα νέο στρώμα, αναμφίβολα έχετε συναντήσει πολλούς διαφορετικούς τύπους και νέα ορολογία. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη σύγχυση, ειδικά για μια τόσο μεγάλη επένδυση. Πριν επισκεφτείτε λοιπόν καταστήματα στρωμάτων στην περιοχή σας θα πρέπει να κάνετε την έρευνά σας για να κάνετε τη σωστή επιλογή. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους τύπους στρωμάτων.

Συχνά πηγαίνουμε στα τοπικά καταστήματα στρωμάτων και καθόμαστε σε μερικά κρεβάτια για να δοκιμάσουμε την άνεσή τους. Αλλά δυστυχώς, δεν ξέρετε τι είναι μέχρι να κοιμηθείτε σε αυτό για μερικές νύχτες. Στη συνέχεια, μπορείτε να μάθετε αν ταιριάζει απόλυτα στις προτιμήσεις ύπνου και τη γενική σας υγεία.

Σκεφτείτε πόσα χρόνια θα κοιμάστε στο στρώμα σας. Και αν δεν αισθάνεστε σωστά, μπορεί να θέσετε σε κίνδυνο την ποιότητα του ύπνου σας. Δεδομένου ότι η αγορά ενός στρώματος κοστίζει πολλά χρήματα, θέλετε να το κάνετε σωστά την πρώτη φορά. Παρακάτω θα βρείτε μερικούς τύπους στρωμάτων και όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε.

Τύποι στρωμάτων

Ανοιχτά στρώματα Coil

Ένα στρώμα με ανοιχτό πηνίο, που συχνά αναφέρεται ως τυπικό στρώμα ελατηρίου, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους στρωμάτων και είναι μια οικονομικά αποδοτική επιλογή. Κατά κανόνα, ένα ανοιχτό στρώμα αποτελείται από ένα μακρύ κομμάτι σύρματος κουλουριασμένο σε πολλά ελατήρια.

Επιπλέον, αυτά τα ελατήρια έχουν σειρές σε όλο το μήκος του στρώματος και λειτουργούν ως συστήματα στήριξης για τον ύπνο. Διατίθενται στρώματα με ανοιχτό πηνίο, αλλά μπορεί να έχουν μικρότερη υποστήριξη από άλλους τύπους. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να χρειαστεί να τα αντικαθιστάτε πιο συχνά.

Όσον αφορά τους τύπους στρωμάτων, ένα ανοιχτό πηνίο μπορεί να είναι μια καλή επιλογή καθώς προσφέρει μεγάλη υποστήριξη και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της πίεσης. Αλλά φυσικά, αυτά τα πηνία μπορεί να τρίζουν, να κάνουν θόρυβο και να διαταράξουν τον ύπνο σας, ειδικά αν κοιμάστε ελαφρά. Μπορούν επίσης να φθαρούν πιο γρήγορα, επομένως πρέπει να αντικαθίστανται πιο συχνά από άλλα είδη στρωμάτων.

Στρώμα Pocket Spring

Ένα στρώμα με ελατήρια τσέπης είναι το επόμενο βήμα πάνω από ένα στρώμα ανοιχτού πηνίου. Κατά κανόνα, αυτός ο τύπος υποστηρίζεται από πολλά ελατήρια, καθένα από τα οποία περιέχεται στη δική του υφασμάτινη τσέπη.

Αυτά τα ελατήρια μπορούν να κινηθούν ανεξάρτητα επειδή δεν συνδέονται σε ανοιχτό στρώμα και είναι ξεχωριστά. Ως αποτέλεσμα, αυτό δημιουργεί ένα πολύ πιο άνετο και αξιόπιστο κρεβάτι. Ωστόσο, τα στρώματα με ελατήρια τσέπης μπορεί να είναι βαριά, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη μεταφορά και τη μετακίνησή τους.

Επιπλέον, αυτοί οι τύποι στρωμάτων είναι ιδανικοί για ζευγάρια διαφορετικών βαρών. Κι αν γυρνάς τη νύχτα. Επειδή δεν μετακινούν ολόκληρη τη μονάδα, αυτό βοηθά στην πρόληψη και μείωση της μεταφοράς κίνησης. Και αυτό μπορεί να σημαίνει λιγότερη κίνηση όταν ο σύντροφός σας μετακινείται.

Τύποι στρωμάτων memory foam

Τα στρώματα Memory Foam έκαναν το ντεμπούτο τους και έγιναν απίστευτα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Μπορούν να προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά στρώματα με ελατήρια. Ο αφρός μνήμης μαλακώνει, προσαρμόζεται στο σχήμα του κρεβατιού και παρέχει βέλτιστη άνεση.

Επιπλέον, δημιουργεί ένα μοναδικό σχήμα που παρέχει το υψηλότερο επίπεδο άνεσης. Τα στρώματα αφρού μνήμης έχουν υψηλή πυκνότητα και χαμηλή ελαστικότητα που μπορούν γρήγορα να πάρουν διαφορετικά σχήματα και στη συνέχεια να επανέλθουν στο κανονικό όταν μειωθεί η πίεση.

Επιπλέον, τα στρώματα αφρού μνήμης είναι ιδανικά για άτομα με πόνο στην πλάτη καθώς βοηθούν στη στήριξη της στάσης του σώματος και στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης ενώ κοιμάστε. Ωστόσο, μπορεί να είναι πιο ακριβά από άλλα είδη στρωμάτων. Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι τα στρώματα με αφρό μνήμης μπορεί να τα κάνουν πολύ ζεστά και προτιμούν ένα πιο δροσερό στρώμα για να κοιμηθούν.

Πολυουρεθάνη ή αφρός

Θα διαπιστώσετε ότι η πολυουρεθάνη ή ο αφρός είναι μια εξαιρετική επιλογή για ανθεκτικότητα και σταθερή υποστήριξη. Επιπλέον, αυτά τα στρώματα έχουν μοναδικό σχεδιασμό και δεν διαθέτουν εσωτερικά μεταλλικά ελατήρια. Με αυτόν τον τρόπο, θα κοιμάστε πιο ήσυχοι με λιγότερες κινήσεις για εκείνους που πετούν και γυρίζουν.

Το φελιζόλ είναι ένας πρωτότυπος αφρός με βάση το λάδι με διαφορετικά επίπεδα πυκνότητας. Επιπλέον, όσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα, τόσο πιο σφιχτό είναι το κρεβάτι και τόσο καλύτερος ο ύπνος. Φυσικά, δεδομένου ότι αυτοί οι τύποι στρωμάτων περιέχουν χημικές ουσίες, θα θελήσετε να αναζητήσετε την πιστοποίηση US CertiPUR, ώστε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι δεν περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες.

Τύποι στρωμάτων Συμπέρασμα

Ο ύπνος είναι απολύτως σημαντικός. Επιτρέπει στο σώμα μας να θεραπεύεται και προάγει τη θετική ψυχική και συναισθηματική υγεία. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξασφαλίσετε έναν καλό ύπνο είναι να χρησιμοποιήσετε το σωστό στρώμα.

Ποιο στρώμα είναι κατάλληλο για εσάς θα εξαρτηθεί από τις συγκεκριμένες ανάγκες, απαιτήσεις και προτιμήσεις σας, επομένως αξίζει να δοκιμάσετε διαφορετικούς τύπους πριν λάβετε μια τελική απόφαση. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους στρωμάτων και να σας βοηθήσει να κάνετε την καλύτερη επιλογή για το κρεβάτι σας.

στρώμα στρώματος με επάνω μαξιλάρι

Όταν επενδύετε σε ένα καλό στρώμα, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το φροντίζετε σωστά. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν το κάνουν και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά. Έχουμε μερικές κορυφαίες συμβουλές και κόλπα για να μπορείτε να διατηρείτε πάντα το στρώμα σας σε τέλεια φόρμα και υγιεινό.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️