Τι είναι οι επίσημες αργίες;  |  Πιστωτικό κάρμα

Τι είναι οι επίσημες αργίες; | Πιστωτικό κάρμα

10 Ιανουαρίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Από όσο γνωρίζουμε, είναι ακριβές τη στιγμή της δημοσίευσης.

Οι ομοσπονδιακές τράπεζες — και πολλές ιδιωτικές τράπεζες — είναι κλειστές τις ομοσπονδιακές αργίες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στις εργασίες και περιορισμένη προσωπική εξυπηρέτηση. Αλλά ακόμα κι αν το τοπικό σας υποκατάστημα είναι κλειστό, μπορεί να έχετε επιλογές για τραπεζικές συναλλαγές.

Εάν η τράπεζα είναι κλειστή το Σαββατοκύριακο, τυχόν συναλλαγές σας, συμπεριλαμβανομένων καταθέσεων, πληρωμών λογαριασμών και τραπεζικών εμβασμάτων, ενδέχεται να μην διεκπεραιωθούν μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσωπικές υπηρεσίες και ανάλογα με την τράπεζα, η εξυπηρέτηση πελατών μπορεί επίσης να είναι περιορισμένη.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τις επίσημες αργίες και τι μπορείτε να κάνετε εάν η τράπεζά σας είναι κλειστή.Τι είναι τα Σαββατοκύριακα;

Οι τραπεζικές αργίες είναι εργάσιμες ημέρες κατά τις οποίες τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι κλειστά, συνήθως σε σχέση με αργία. Αυτό ισχύει για όλες τις ομοσπονδιακές τράπεζες και υποκαταστήματα, καθώς και για ορισμένες ιδιωτικές τράπεζες.

Εάν μια ομοσπονδιακή αργία πέφτει Σάββατο, οι τράπεζες και τα υποκαταστήματα της Federal Reserve είναι συνήθως ανοιχτά μια ημέρα πριν από την Παρασκευή. Αν όμως η αργία πέφτει Κυριακή, συνήθως κλείνουν την επόμενη Δευτέρα.

Οι ιδιωτικές τράπεζες ενδέχεται να κλείσουν τις επίσημες αργίες. Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν η τράπεζά σας θα είναι κλειστή μια συγκεκριμένη ημέρα, μπορείτε να δοκιμάσετε να καλέσετε εκ των προτέρων ή να ελέγξετε online. Ορισμένες τράπεζες δημοσιεύουν επίσης το πρόγραμμα των διακοπών τους στον ιστότοπό τους για να το ανατρέξουν οι πελάτες.

Τι είναι οι ομοσπονδιακές αργίες των ΗΠΑ;

ο Federal Reserve System εορτάζει 11 επίσημες αργίες κάθε χρόνο. Πέντε από αυτές τις αργίες—Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, Ημέρα Μνήμης, Εργατική Ημέρα, Γενέθλια της Ουάσιγκτον (Ημέρα Προέδρων) και Ημέρα του Κολόμβου—πέφτουν πάντα Δευτέρα, επομένως η ακριβής ημερομηνία τους αλλάζει κάθε χρόνο. Η ημερομηνία των Ευχαριστιών είναι επίσης διαφορετική γιατί γιορτάζεται πάντα την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.

Ομοσπονδιακές επίσημες αργίες για το 2023

Ομοσπονδιακή αργία έτος 2023
Πρωτοχρονιά 1η Ιανουαρίου**
Η μέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ 16 Ιανουαρίου
Γενέθλια της Ουάσιγκτον 20 Φεβρουαρίου
ημέρα μνήμης 29 Μαΐου
Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας είναι η 1η Ιουνίου 19 Ιουνίου
Ημέρα ανεξαρτησίας 4η Ιουλίου
Εργατική Πρωτομαγιά 4 Σεπτεμβρίου
Ημέρα του Κολόμβου 9 Οκτωβρίου
Ημέρα Βετεράνων 11 Νοεμβρίου*
Ημέρα των ευχαριστιών 23 Νοεμβρίου
Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου
*Η Federal Reserve δεν θα τηρήσει αυτήν την αργία επειδή πέφτει Σάββατο. **Δεδομένου ότι αυτή η αργία πέφτει Κυριακή, η Federal Reserve θα την τηρήσει την επόμενη Δευτέρα.

Τι να κάνετε εάν η τράπεζά σας είναι κλειστή

Πρώτον, καλό είναι να σημειώνετε αργίες στο ημερολόγιό σας ως υπενθύμιση της ανάγκης να φροντίσετε εκ των προτέρων οποιαδήποτε επείγουσα ή προσωπική έκκληση προς την τράπεζα. Αυτό μπορεί να σας γλιτώσει από την απογοήτευση ενός χαμένου ταξιδιού στο τοπικό σας υποκατάστημα και να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις καθυστερημένες πληρωμές.

Τι γίνεται όμως αν οι τραπεζικές υπηρεσίες πριν ή μετά τις διακοπές δεν σας ταιριάζουν; Ας δούμε τις άλλες επιλογές σας.

  • Χρησιμοποιήστε ΑΤΜ. Ακόμη και τις αργίες, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ΑΤΜ για να ελέγξετε το υπόλοιπο του λογαριασμού σας ή να κάνετε ανάληψη μετρητών. Πολλές τράπεζες, όπως η Wells Fargo, η Chase και η Bank of America, προσφέρουν 24ωρα ΑΤΜ.
  • Τράπεζα online. Μπορεί να μπορείτε να κάνετε κάποιες τραπεζικές συναλλαγές, όπως το άνοιγμα ενός νέου λογαριασμού ή τον προγραμματισμό μιας μεταφοράς, μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής για κινητά της τράπεζάς σας. Αλλά να είστε προσεκτικοί – ακόμη και ορισμένες διαδικτυακές τράπεζες δεν επεξεργάζονται συναλλαγές κατά τη διάρκεια των επίσημων αργιών.
  • Δοκιμάστε το πρόγραμμα πληρωμών. Εφαρμογές όπως το Venmo ή το Paypal σάς επιτρέπουν να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα από ομοτίμους, καθώς και να κάνετε αγορές στο διαδίκτυο ή σε καταστήματα. Άλλοι τρόποι για να στείλετε χρήματα στο διαδίκτυο όταν η τράπεζά σας μπορεί να μην είναι διαθέσιμη περιλαμβάνουν το Cash App, το Apple Pay και τη Western Union, αν και μπορεί να υπάρχουν ακόμα ορισμένες καθυστερήσεις.

Πληρωμή λογαριασμών σε διακοπές

Εάν μια πληρωμή λογαριασμών διεκπεραιωθεί σε αργία, δεν θα διεκπεραιωθεί μέχρι την επόμενη ημέρα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετες χρεώσεις.

Ευτυχώς, πολλές τράπεζες σάς επιτρέπουν να ρυθμίζετε επαναλαμβανόμενες αυτόματες πληρωμές. Εάν επιλέξετε αυτήν τη διαδρομή, εξετάστε το ενδεχόμενο να ορίσετε την ημερομηνία διεκπεραίωσης για κάθε πληρωμή λίγες ημέρες πριν από την ημερομηνία λήξης. Αυτό θα σας δώσει κάποιο μαξιλάρι εάν η ημερομηνία λήξης σας πέφτει σε επίσημη αργία.


Τι έπεται?

Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν χρειάζεται να κάνετε μια σημαντική συναλλαγή αλλά η τράπεζά σας είναι κλειστή για το Σαββατοκύριακο. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι προετοιμασίας.

Πριν πάτε στην τράπεζά σας, μπορείτε να καλέσετε το τοπικό υποκατάστημά σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ανοιχτό. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα 24ωρο ΑΤΜ, να ρυθμίσετε αυτόματες πληρωμές (ίσως λίγες μέρες νωρίτερα για να είστε ασφαλείς), να χρησιμοποιήσετε την τραπεζική μέσω κινητής τηλεφωνίας ή απλώς να κάνετε τις τραπεζικές σας συναλλαγές εκ των προτέρων για να αποφύγετε τυχόν ενοχλήσεις την ημέρα.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Jenny Rose Spaudo είναι ανεξάρτητη συγγραφέας και στρατηγός περιεχομένου που ειδικεύεται στα οικονομικά, την τεχνολογία και τα ακίνητα. Τα άρθρα της έχουν εμφανιστεί στα Business Insider, Credit Karma, GOBankingRates και άλλα. Επισκεφθείτε το jennyroses… Διαβάστε περισσότερα.