Τα νέα παράθυρα αυξάνουν την αξία του σπιτιού;

Τα νέα παράθυρα αυξάνουν την αξία του σπιτιού;

1 Μαρτίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Από όσο γνωρίζουμε, είναι ακριβές τη στιγμή της δημοσίευσης.

Η αντικατάσταση των παραθύρων στο σπίτι σας μπορεί να είναι ένα ακριβό έργο, αλλά μπορεί να αποδώσει με διάφορους τρόπους.

Εάν ζείτε σε ένα σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, το πιθανότερο είναι ότι έχετε σκεφτεί να αντικαταστήσετε τα παράθυρα. Δεν είναι το πιο συναρπαστικό έργο βελτίωσης σπιτιού, αλλά μπορείτε να δείτε σημαντικά οφέλη στην ενεργειακή απόδοση, την ασφάλεια και την ελκυστικότητα του σπιτιού σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στο πότε είναι ώρα να αντικαταστήσετε τα παράθυρά σας, πόσο κοστίζει συνήθως η αντικατάσταση των παραθύρων του σπιτιού σας και τα οφέλη των νέων παραθύρων.Πότε να αποκτήσετε νέα παράθυρα

Καθώς το σπίτι σας γερνά, μπορεί να αρχίσετε να σκέφτεστε να αντικαταστήσετε τα παράθυρά σας. Τα παράθυρα συνήθως διαρκούν περίπου 20 χρόνια, αν και μερικές φορές μπορείτε να τα διατηρήσετε για περισσότερο—40 χρόνια ή περισσότερο, ανάλογα με τον τύπο του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένα.

Τα παράθυρα που έχουν φτάσει στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους συνήθως δείχνουν σημάδια ότι μπορεί να είναι καιρός να τα αντικαταστήσετε. Μπορεί να περιλαμβάνουν…

 • Σημαντικές ζημιές και φθορές Με την πάροδο του χρόνου, τα κουφώματα και τα τζάμια σας μπορεί να σαπίσουν ή να αλλοιωθούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να επιδιορθώσετε τη ζημιά, αλλά πρέπει να αντικαταστήσετε το παράθυρο εάν είναι σε κακή κατάσταση για να αποφύγετε διαρροές αέρα και νερού.
 • Απώλεια λειτουργικότητας Εάν το παράθυρό σας δεν ανοίγει και κλείνει πλέον ομαλά, μάλλον πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Θόρυβος Όπως ακριβώς τα παράθυρα που αφήνουν ζεστό ή κρύο αέρα πρέπει να αντικατασταθούν, έτσι και τα παράθυρα που δεν εμποδίζουν πλέον αποτελεσματικά τον εξωτερικό θόρυβο.
 • Συμπύκνωση μεταξύ των υαλοπινάκων Είναι σχετικά συνηθισμένο να βλέπετε συμπύκνωση στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό του παραθύρου, αλλά αν αρχίσετε να το βλέπετε ανάμεσα στα τζάμια, το παράθυρο πρέπει να αντικατασταθεί.

Φυσικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αντικαταστήσετε τα παράθυρά σας γιατί απλά θέλετε να αλλάξετε την εμφάνιση ή εάν θέλετε να βελτιώσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας.

Ανάλογα με τους στόχους σας, μπορεί να μην χρειαστεί να αντικαταστήσετε πλήρως τα παράθυρά σας. Εάν τα παράθυρά σας εξακολουθούν να λειτουργούν και φαίνονται καλά, μπορείτε να προσπαθήσετε να τα κάνετε πιο ενεργειακά αποδοτικά χωρίς να αγοράσετε καθόλου νέα παράθυρα. Παράδειγμα:

 • Καλαφάτισμα και καθάρισμα Μπορεί να βοηθήσει να κλείσετε καλά το παράθυρο για να αποτρέψετε τη διαρροή αέρα. Ελέγξτε οποιοδήποτε υπάρχον στεγανωτικό και στεγανωτικό για να δείτε εάν χρειάζεται αντικατάσταση.
 • Καλύμματα παραθύρων Πράγματα όπως οι περσίδες, οι ρωμαϊκές σκιές, τα παντζούρια ή τα αντηλιακά μπορούν να σας δώσουν περισσότερο έλεγχο σχετικά με το πόσο ηλιακό φως εισέρχεται στο σπίτι σας και να το προστατέψετε από τα στοιχεία.
 • Παράθυρα καταιγίδας – Η εγκατάσταση παραθύρων καταιγίδας στην υπάρχουσα κατοικία σας μπορεί να σας προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με ολοκαίνουργια παράθυρα για ένα κλάσμα του κόστους.
 • Σκίαση — Η τοποθέτηση τεντών ή άλλων εξωτερικών περσίδων μπορεί να εμποδίσει τον ήλιο να λάμπει πολύ έντονα στο σπίτι σας για να ελέγξετε τους λογαριασμούς ψύξης.

Πόσο κοστίζει η αντικατάσταση των παραθύρων;

Η αντικατάσταση ενός μόνο παραθύρου μπορεί να μην είναι τόσο ακριβή, αλλά σπάνια αντικαθιστάτε μόνο ένα. Ο πολλαπλασιασμός του κόστους με όλα τα παράθυρα του σπιτιού σας μπορεί να προσθέσει έναν βαρύ λογαριασμό.

Σύμφωνα με το HomeAdvisor, το μέσο κόστος αντικατάστασης παραθύρων είναι 850 $ ανά παράθυρο, αν και το τυπικό κόστος μπορεί να κυμαίνεται από $300 έως $1.200. Σύμφωνα με την EPA, το μέσο σπίτι των ΗΠΑ έχει 22 παράθυρα, επομένως το συνολικό κόστος θα ήταν περίπου 18.700 $, με εύρος από 6.600 έως 26.400 $ — όχι μικρό ποσό.

Το 2022, ένα τυπικό παράθυρο βινυλίου αντικατάστασης κόστιζε περίπου 20.482 $, σύμφωνα με το Remodeling Cost vs του περιοδικού. Αξία για το 2022. Για ξύλινα παράθυρα, το κόστος ήταν περίπου $24.388.

Το μέγεθος και ο τύπος των παραθύρων που θα επιλέξετε θα επηρεάσει την τιμή που θα καταλήξετε να πληρώσετε. Σύμφωνα με το HomeAdvisor, τα παράθυρα από υαλοβάμβακα είναι συνήθως τα πιο ακριβά, ενώ τα παράθυρα από βινύλιο ή αλουμίνιο είναι λιγότερο ακριβά.

Μπορεί επίσης να χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση και να πληρώσετε για άδεια πριν προβείτε σε οποιεσδήποτε αντικαταστάσεις, ανάλογα με τους κανονισμούς της τοπικής κυβέρνησης. Ορισμένες περιοχές απαιτούν άδεια για αντικατάσταση παραθύρων, ενώ άλλες όχι.

Εάν είστε ιδιαίτερα επιδέξιοι, μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνοι σας νέα παράθυρα και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Πόσο προσθέτουν τα νέα παράθυρα στην αξία ενός σπιτιού;

Αν και η αντικατάσταση των παραθύρων στο σπίτι σας είναι ένα ακριβό έργο, μπορεί να αποδώσει καρπούς προσθέτοντας αξία στο σπίτι σας. Σύμφωνα με την έκθεση Κόστος αναδιαμόρφωσης vs. Η αξία για το 2022, η αντικατάσταση των παραθύρων βινυλίου προσθέτει κατά μέσο όρο 13.822 $ σε αξία σε ένα σπίτι — σχεδόν το 70% του κόστους του έργου. Η απόδοση της επένδυσης για την αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων είναι παρόμοια, προσθέτοντας κατά μέσο όρο 16.160 $ ​​στην αξία του σπιτιού σας.

Αλλά η αντικατάσταση των παραθύρων μπορεί να έχει άλλα πλεονεκτήματα. Ακολουθούν ορισμένα άλλα οφέλη της αντικατάστασης παραθύρων.

Ενεργειακής απόδοσης

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, περίπου το 25% έως 30% της κατανάλωσης ενέργειας του σπιτιού σας μπορεί να αποδοθεί σε κέρδος και απώλεια θερμότητας μέσω των παραθύρων. Ευτυχώς, η τεχνολογία παραθύρων έχει βελτιωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι ένα νέο παράθυρο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε σημαντικά τις απώλειες ενέργειας, ειδικά εάν τα υπάρχοντα παράθυρά σας είναι ξεπερασμένα. Όταν αγοράζετε νέα παράθυρα, οι ετικέτες Energy Star μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποια μοντέλα είναι τα πιο ενεργειακά αποδοτικά.

Τερματισμός προσφυγής

Τα παράθυρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του σπιτιού σας, επομένως τα παράθυρα που γερνούν και φθείρονται μπορούν να μετατρέψουν το σπίτι σας σε βλέμμα. Ειδικά αν σκοπεύετε να πουλήσετε το σπίτι σας σύντομα, η εγκατάσταση νέων παραθύρων μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της ελκυστικότητας του σπιτιού σας και στην προσέλκυση πιθανών αγοραστών.

Λιγότερος εξωτερικός θόρυβος

Τα παράθυρα που πρέπει να αντικατασταθούν συχνά αφήνουν τον εξωτερικό θόρυβο στο σπίτι σας, διαταράσσοντας την ηρεμία σας. Τα νέα, υψηλής ποιότητας παράθυρα μπορούν να μπλοκάρουν μεγάλο μέρος αυτού του θορύβου πριν φτάσει στα αυτιά σας. Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε παράθυρα “ηχομονωτικά” σχεδιασμένα να μειώνουν σημαντικά την ηχορύπανση που εισέρχεται στο σπίτι σας. Εάν ζείτε σε μια θορυβώδη περιοχή, αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό σημείο πώλησης.

Ενισχυμένη ασφάλεια

Τα παράθυρα που δεν λειτουργούν σωστά μπορούν να διευκολύνουν τους εγκληματίες να εισέλθουν στο σπίτι σας. Η αντικατάσταση των παραθύρων σας με κλειδαριές που λειτουργούν σωστά, ισχυρότερα κουφώματα και ισχυρότερο γυαλί μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της συνολικής ασφάλειας του σπιτιού σας και στην αποφυγή διαρρήξεων.


Τι ακολουθεί: χρηματοδότηση νέων παραθύρων στο σπίτι σας

Εάν αντικαθιστάτε όλα ή πολλά από τα παράθυρα στο σπίτι σας, μπορεί να χρειαστείτε λίγη βοήθεια για την πληρωμή του έργου. Τα μετρητά είναι συνήθως ο καλύτερος και φθηνότερος τρόπος για να χρηματοδοτήσετε επισκευές στο σπίτι, αλλά μπορεί να μην έχετε αρκετές οικονομίες ή μπορεί να μην θέλετε να μπαίνετε στο ταμείο έκτακτης ανάγκης όταν πρέπει να αντικατασταθούν τα παράθυρά σας. Εάν βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση, εξετάστε έναν από τους παρακάτω τρόπους χρηματοδότησης νέων παραθύρων:

 • Προσωπικό δάνειο – Ένα προσωπικό δάνειο είναι ένας τύπος δανείου payday που συνήθως έχει σταθερά επιτόκια και σας δίνει ένα πλήρες εφάπαξ ποσό εκ των προτέρων. Μπορείτε συχνά να λάβετε ένα προσωπικό δάνειο από έναν διαδικτυακό δανειστή γρήγορα, μερικές φορές να πληρώνεστε την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την έγκριση του δανείου.

Σημείωση: οι ακόλουθες επιλογές είναι δάνεια μετοχικού κεφαλαίου για κατοικία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χάσετε το σπίτι σας εάν δεν μπορείτε να επιστρέψετε το ποσό που δανείσατε.

 • δάνειο ακινήτων — Ένα στεγαστικό μετοχικό δάνειο είναι ένα εφάπαξ δάνειο που αποπληρώνεται επί σειρά ετών, συνήθως με σταθερό επιτόκιο. Το ποσό που μπορείτε να δανειστείτε εξαρτάται κυρίως από το πόσα ίδια κεφάλαια έχετε στο σπίτι σας και το ακίνητό σας χρησιμοποιείται ως εγγύηση.
 • Πιστωτικό όριο για κεφάλαιο — Ένα HELOC σας επιτρέπει επίσης να δανειστείτε έναντι του σπιτιού σας, αλλά αυτό το είδος δανείου λειτουργεί περισσότερο σαν πιστωτική κάρτα. Λαμβάνετε ένα καθορισμένο όριο και γενικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας HELOC όσες φορές θέλετε μέχρι το όριο σας. Τα HELOC συνήθως έχουν περίοδο κλήρωσης όταν μπορείτε να δανειστείτε τα κεφάλαια. Εάν θέλετε να δανειστείτε εκτός της περιόδου κλήρωσης, ίσως χρειαστεί να ανανεώσετε το HELOC σας.
 • Αναχρηματοδότηση μετρητών — Με μια αναχρηματοδότηση με μετρητά, συνάπτετε μια νέα υποθήκη που αποδίδει και αντικαθιστά την τρέχουσα υποθήκη σας. Το νέο σας δάνειο είναι για περισσότερα από αυτά που οφείλετε αυτήν τη στιγμή και θα λάβετε τη διαφορά ως μετρητά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπως κρίνετε κατάλληλο.

Πηγή: © 2022 Zonda Media, εταιρεία Delaware. Μπορείτε να κατεβάσετε τα πλήρη δεδομένα από την αναφορά Κόστος και Κόστος Ανακατασκευής 2021 δωρεάν στη διεύθυνση www.costvsvalue.com


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Andrew Dunn είναι ένας έμπειρος δημοσιογράφος με πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας ως ρεπόρτερ και συντάκτης σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς της Βόρειας Καρολίνας, συμπεριλαμβανομένων των Charlotte Observer και StarNews στο Wilmington. Σε αυτούς τους ρόλους… Διαβάστε περισσότερα.