Τα επιλέξιμα όρια δανείου υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο $

Τα επιλέξιμα όρια δανείου υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο $

12 Ιανουαρίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Από όσο γνωρίζουμε, είναι ακριβές τη στιγμή της δημοσίευσης.

Καθώς οι τιμές των κατοικιών συνεχίζουν να αυξάνονται διψήφια από πέρυσι, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αυξάνει τα όρια στα δάνεια που υποστηρίζει, συμπεριλαμβανομένων των στεγαστικών δανείων άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για γειτονιές υψηλής ποιότητας.

Το όριο στα στεγαστικά δάνεια που χρηματοδοτούνται από τη Fannie Mae και τον Freddie Mac — τις δύο δημόσιες εταιρείες που αγοράζουν στεγαστικά δάνεια από δανειστές — θα αυξηθεί φέτος στα 726.200 δολάρια στις περισσότερες ΗΠΑ και στα 1.089.300 δολάρια σε αγορές υψηλής αξίας, συμπεριλαμβανομένων περιοχών της Καλιφόρνια. Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Γιορκ και Βιρτζίνια.

Βασικό πακέτο: Τα υψηλότερα αντίστοιχα όρια δανείων για το 2023 θα επιτρέψουν στους αγοραστές κατοικιών να πληρούν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερα στεγαστικά δάνεια που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση.

Νέο ανώτατο όριο για τις επιλέξιμες πιστώσεις για το 2023

Κάθε χρόνο, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Χρηματοδότησης Στέγασης ενημερώνει τις κατευθυντήριες γραμμές που καθορίζουν ποια μεγέθη δανείων ταξινομούνται ως “επιλέξιμα”. Η κρατική εγγύηση καθιστά τα επιλέξιμα δάνεια λιγότερο επικίνδυνα για τις τράπεζες. Έτσι, εάν λάβετε έγκριση για ένα κατάλληλο δάνειο, μπορείτε να λάβετε καλύτερο επιτόκιο από ένα μη κατάλληλο δάνειο.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τα επιλέξιμα όρια δανείων για το 2023.

  • Τα όρια δανείων αυξάνονται μαζί με τις τιμές των κατοικιών — Η FHFA έχει αιτιολογήσει την αύξηση των ορίων δανείων όπως απαιτείται Δείκτης τιμών κατοικιών για το τρίτο τρίμηνο του 2022. Αν και η αγορά κατοικιών έχει αμβλύνει κάπως φέτος, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν 12,4% από το τρίτο τρίμηνο του 2021 έως το τρίτο τρίμηνο του 2022.
  • Ραγδαίες αλλαγές στις τιμές των ακινήτων — Κοιτάζοντας πίσω στο 2020, τα αντίστοιχα όρια δανείου ήταν μόλις 510.400 $ για ακίνητα για μονοκατοικίες στις περισσότερες ΗΠΑ και 765.600 $ για πολυτελείς γειτονιές. Αυτό σημαίνει ότι τα επιλέξιμα πιστωτικά όρια έχουν αυξηθεί κατά περίπου 42% μέσα σε λίγα μόλις χρόνια για τις περισσότερες περιοχές.

Πώς να προετοιμάσετε τα οικονομικά σας για την αγορά ενός σπιτιού

Οι υψηλές τιμές των κατοικιών σημαίνουν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναθεωρήσετε τα οικονομικά σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να αγοράσετε ένα σπίτι. Η αύξηση των επιτοκίων σημαίνει ότι θα θελήσετε επίσης να αξιολογήσετε πόση στέγαση μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Εδώ είναι μερικά σημεία που μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε.

  • Εξοικονομήστε χρήματα στην προκαταβολή σας. Πόση προκαταβολή χρειάζεστε; Πολλές τράπεζες προσφέρουν συμβατικά δάνεια με προκαταβολή 3%. Τα στεγαστικά δάνεια που υποστηρίζονται από το κράτος, όπως τα δάνεια FHA επιτρέπουν προκαταβολές έως και 3,5%, ενώ τα δάνεια VA και τα δάνεια USDA ενδέχεται να μην απαιτούν καθόλου προκαταβολή.
  • Κάντε απολογισμό της πίστωσής σας. Εκτός από την αποταμίευση για προκαταβολή, η μείωση του δείκτη χρέους προς το εισόδημά σας κάτω από το 43% και η βελτίωση των πιστωτικών αποτελεσμάτων σας είναι καλά βήματα που πρέπει να κάνετε όταν ετοιμάζεστε να λάβετε στεγαστικό δάνειο.

Συμβουλές για την επιλογή του καλύτερου ενυπόθηκου δανειστή

Ακριβώς όπως θα ψωνίζατε για το σωστό σπίτι, θα πρέπει να ψωνίσετε για επιλογές στεγαστικών δανείων για να βρείτε το σωστό δάνειο για την κατάστασή σας. Όταν επιλέγετε ένα στεγαστικό δάνειο, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να συζητηθούν με οποιονδήποτε πιθανό δανειστή: το είδος του δανείου που είναι κατάλληλο για εσάς, το επιτόκιο, τυχόν πρόσθετα έξοδα και προμήθειες που πληρώνετε και η διάρκεια του δανείου, η οποία συνήθως κυμαίνεται από 15 έως 30 ετών.

  • Είδη πίστωσηςΜπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε συμβατικά δάνεια, δάνεια FHA ή άλλους τύπους στεγαστικών δανείων που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση. Ρωτήστε τους δανειστές σχετικά με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θέλετε από την υποθήκη σας, όπως μια χαμηλή προκαταβολή ή τη δυνατότητα χρηματοδότησης ορισμένων δαπανών κλεισίματος.
  • Επιλογές επιτοκίου — Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι επιτοκίων στεγαστικών δανείων που πρέπει να συζητήσετε με τον δανειστή σας: σταθερά και ρυθμιζόμενα. Τα στεγαστικά δάνεια με σταθερό επιτόκιο είναι μια καλή επιλογή εάν σκοπεύετε να μείνετε στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Κόστος και αμοιβές — Όταν συγκρίνετε τους δανειστές, ρωτήστε για στοιχεία όπως το κόστος κλεισίματος, τα σημεία έκπτωσης και τα πρόστιμα προπληρωμής που μπορεί να επηρεάσουν το κόστος του δανείου σας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Henson είναι ανώτερος συντάκτης στο Credit Karma. Η 30ετής εμπειρία του στον έντυπο και τα ψηφιακά μέσα περιλαμβάνουν θητείες στους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πρόσφατα πριν… Διαβάστε περισσότερα.