Συμβουλές για τον εντοπισμό απατών ελάφρυνσης χρέους

Συμβουλές για τον εντοπισμό απατών ελάφρυνσης χρέους

11 Ιανουαρίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Από όσο γνωρίζουμε, είναι ακριβές τη στιγμή της δημοσίευσης.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ σταμάτησαν προσωρινά μια λειτουργία διακανονισμού χρεών με πιστωτική κάρτα που φέρεται να παραπλάνησε τους πελάτες χρεώνοντας προκαταβολές και δίνοντας ψευδείς υποσχέσεις για μείωση ή εξάλειψη του χρέους πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Νοεμβρίου 2022 από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, φερόμενοι απατεώνες μίλησαν με θύματα εκατομμυρίων δολαρίων ισχυριζόμενοι ότι μπορούσαν να εξοφλήσουν το χρέος των πιστωτικών καρτών των πελατών. αξίωση στην AKRO Services και συναφείς εταιρείες.

Η FTC προειδοποιεί ότι Η ρύθμιση του χρέους και η ανάκτηση πιστώσεων είναι γεμάτη από απατεώνες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ερευνήσετε διεξοδικά οποιονδήποτε οργανισμό διακανονισμού οφειλών προτού αποφασίσετε να συνεργαστείτε μαζί του και να λάβετε προφυλάξεις από απάτες που θέλουν να εκμεταλλευτούν τα οικονομικά σας προβλήματα.

Βασικό πακέτο: Εάν σκέφτεστε να λάβετε ελάφρυνση χρέους, μάθετε πώς να εντοπίσετε μια πιθανή απάτη.

Πρέπει να επικοινωνήσω με μια εταιρεία ρύθμισης χρεών;

Η αίτηση για βοήθεια με το χρέος σας μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για να επαναφέρετε τα οικονομικά σας σε καλό δρόμο. Ένα νόμιμο πρόγραμμα ελάφρυνσης χρέους που στοχεύει στη μείωση του υπάρχοντος χρέους σας μέσω συγχώρεσης ή εναλλακτικών σχεδίων πληρωμής μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε ακριβώς αυτό. Αν και υπάρχουν νόμιμα προγράμματα (συνήθως συνδέονται με κρατικούς φορείς), η κερδοφόρα ρύθμιση του χρέους ή η βοήθεια ως υπηρεσία επί πληρωμή μπορεί συχνά να αποδειχθεί απάτη.

Πριν σκεφτείτε ένα πρόγραμμα ελάφρυνσης χρέους επί πληρωμή, αξίζει να κάνετε μερικά βήματα μόνοι σας με μικρό ή καθόλου κόστος.

Θα θέλετε να προσέχετε τις απάτες διακανονισμού χρεών από εταιρείες που δίνουν υποσχέσεις και απαιτούν πληρωμή εκ των προτέρων.

Σημάδια απάτης για ελάφρυνση χρέους

Εάν είστε καθυστερημένοι στους λογαριασμούς σας, ίσως σκέφτεστε να λάβετε βοήθεια. Αλλά προσέξτε τις αυτόκλητες προσφορές, ειδικά από άτομα που υπόσχονται να ξεπληρώσουν, να διακανονίσουν ή να απαλλαγούν από τα χρέη σας. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι πιστωτές θα συγχωρήσουν τα χρέη σας.

Προσοχή στην ελάφρυνση του χρέους που…

  • Απαιτεί προπληρωμή — Είναι παράνομο για μια εταιρεία διακανονισμού οφειλών να σας υποχρεώνει να πληρώσετε ένα τέλος προτού κάνει οτιδήποτε για να μειώσει το χρέος σας. Αν και ορισμένες εταιρείες προσπαθούν να χρεώνουν μηνιαία αντί για μια μεγάλη χρέωση, οποιαδήποτε προκαταβολή είναι παράνομη.
  • Υπόσχεται να αφαιρέσει αρνητικά δεδομένα από τις πιστωτικές σας αναφορές — Οι απατεώνες μπορεί να σας ζητήσουν να αμφισβητήσετε τις πληροφορίες στην πιστωτική σας αναφορά, ακόμα κι αν είναι ακριβείς. Εδώ είναι η αλήθεια: Κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει νομικά ακριβείς αρνητικές πληροφορίες από τις πιστωτικές αναφορές. Μόνο ο χρόνος μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

Εξάλειψη παλαιότερων πιστωτικών προβλημάτων

Καθώς εργάζεστε για την οικονομική σας κατάσταση, τα βήματα που κάνετε θα πρέπει να βοηθήσουν στη βελτίωση της πιστοληπτικής σας ικανότητας. Αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος και προσπάθεια. Ακολουθούν ορισμένες πρακτικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε οικονομική πρόοδο μακροπρόθεσμα.

  • Ελέγχετε τακτικά τις πιστωτικές εκθέσεις σας. Κάθε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής στοιχείων καταναλωτικής πίστης—Equifax, Experian και TransUnion— υποχρεούται να σας παρέχει δωρεάν αντίγραφο της πιστωτικής σας αναφοράς τουλάχιστον μία φορά κάθε 12 μήνες, εάν το ζητήσετε. Μπορείτε επίσης να δείτε τις πιστωτικές αναφορές Equifax και TransUnion δωρεάν ανά πάσα στιγμή μέσω του Credit Karma. Ελέγξτε για σφάλματα – μπορούν να σας εμποδίσουν να λάβετε δάνειο με ευνοϊκούς όρους ή να μην λάβετε καθόλου δάνειο.
  • Επικεντρωθείτε στα οικονομικά σας. Όποτε είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να πληρώνετε τους λογαριασμούς σας (τουλάχιστον τις ελάχιστες πληρωμές) εγκαίρως και να εξοφλείτε το υπόλοιπο της πιστωτικής κάρτας ή του δανείου σας το συντομότερο δυνατό. Εάν εργάζεστε για να βελτιώσετε το πιστωτικό ιστορικό σας, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε ένα δάνειο ημέρας πληρωμής που σας επιτρέπει να κάνετε τακτικές πληρωμές στον δανειστή και στη συνέχεια να λαμβάνετε τα κεφάλαια μετά την εξόφληση του δανείου. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το Credit Builder by Credit Karma Money™. Απλώς έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να μην είναι διαθέσιμο σε όλους και ότι η χρήση δανειακών προϊόντων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πίστωσή σας ανάλογα με το ιστορικό πληρωμών σας ή άλλους παράγοντες.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Henson είναι ανώτερος συντάκτης στο Credit Karma. Η 30ετής εμπειρία του στον έντυπο και τα ψηφιακά μέσα περιλαμβάνουν θητείες στους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πρόσφατα πριν… Διαβάστε περισσότερα.