Πώς πληρώνονται οι μεσίτες;

Πώς πληρώνονται οι μεσίτες;

21 Ιανουαρίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Από όσο γνωρίζουμε, είναι ακριβές τη στιγμή της δημοσίευσης.

Οι επαγγελματίες των ακινήτων πληρώνονται για να βοηθήσουν τους αγοραστές και τους πωλητές να κλείσουν τις πωλήσεις ακινήτων.

Αυτές οι προμήθειες συνήθως πληρώνονται από τον πωλητή. Το σύνολο είναι συνήθως ένα ποσοστό της πώλησης, μια πάγια αμοιβή ή κάποιο άλλο ποσό διαπραγμάτευσης που μοιράζεται εξίσου μεταξύ των αντιπροσώπων του αγοραστή και του πωλητή.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς πληρώνονται οι μεσίτες, πόσα παίρνουν από τις πωλήσεις και ποιες υπηρεσίες παρέχουν.Τι είναι οι μεσίτες;

Οι κτηματομεσίτες είναι απλώς επαγγελματίες ακινήτων—πράκτορες ή μεσίτες—που είναι εγγεγραμμένοι στην Εθνική Ένωση Μεσιτών. Το NAR είναι ένας επαγγελματικός οργανισμός που επιβάλλει εκπαιδευτικές απαιτήσεις και κώδικα δεοντολογίας στα μέλη του.

Οι αγοραστές και οι πωλητές μπορούν να συνεργάζονται με μεσίτες ή πράκτορες και μεσίτες που δεν είναι μεσίτες και πρέπει να λαμβάνουν παρόμοιες υπηρεσίες από αυτούς, καθώς πρέπει όλοι να συμμορφώνονται με τις ελάχιστες απαιτήσεις παροχής υπηρεσιών που ορίζει η κρατική νομοθεσία.

Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν τους πωλητές με το μάρκετινγκ, την αναζήτηση και τις εμφανίσεις ακινήτων και μπορούν να βοηθήσουν τους αγοραστές να βρουν και να μάθουν για ακίνητα που είναι δυνητικά διαθέσιμα προς αγορά. Μπορούν επίσης να αναθεωρήσουν συμβόλαια, να διαπραγματευτούν προσφορές και να βοηθήσουν στο κλείσιμο συμφωνιών.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Μεσίτης ακινήτων εναντίον μεσίτη: Ποια είναι η διαφορά;

Μεσίτες ακινήτων έχουν συνήθως άδεια όχι μόνο για την πώληση ακινήτων, αλλά και για τη λειτουργία μιας επιχείρησης όπως ένα μεσιτικό γραφείο.

Μεσιτικα γραφεια έχουν άδεια για να βοηθούν αγοραστές και πωλητές σε συναλλαγές ακινήτων, αλλά ενδέχεται να απαιτείται να συνεργαστούν με αδειούχο μεσίτη για την ολοκλήρωση ορισμένων πτυχών της συναλλαγής.

Πόσο κοστίζουν οι μεσίτες και πώς λειτουργούν;

Στις παραδοσιακές συναλλαγές ακινήτων, ο πωλητής πληρώνει συνήθως μια προμήθεια από 5% έως 6% της τιμής αγοράς του σπιτιού, με το σύνολο να μοιράζεται συνήθως ομοιόμορφα μεταξύ των αντιπροσώπων του αγοραστή και του πωλητή.

Οι μεσίτες και οι πράκτορες και στις δύο πλευρές έχουν συνήθως προσαρμοσμένες αμοιβές, αν και οι πωλητές είναι ελεύθεροι να διαπραγματευτούν.

Όταν ένας πωλητής συνάπτει συμφωνία εισαγωγής στο χρηματιστήριο με έναν αντιπρόσωπο, η συμφωνία μπορεί να προσδιορίζει μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο κατά την οποία θα ισχύει η συμφωνία. Εάν ο πωλητής υπαναχωρήσει από τη συμφωνία πριν λήξει αυτή η χρονική περίοδος χωρίς έγκριση, ο πωλητής μπορεί να πληρώσει την προμήθεια του αντιπροσώπου.

Μπορεί να επιτραπεί στους αντιπροσώπους των αγοραστών και των πωλητών να προσφέρουν έκπτωση ίση με ένα μέρος της προμήθειας τους. Ωστόσο, οι νόμοι της πολιτείας ενδέχεται να επιβάλλουν περιορισμούς σχετικά με το πότε και πώς διαφημίζεται και καταβάλλεται η έκπτωση.

Πώς αλλιώς μπορείτε να πληρώσετε τους κτηματομεσίτες;

Οι συμφωνίες αμοιβής για υπηρεσία είναι μια εναλλακτική λύση στις μεσιτικές εταιρείες πλήρους εξυπηρέτησης. Αντί να πληρώνουν μια καθορισμένη αμοιβή για ένα σύνολο υπηρεσιών, οι επαγγελματίες του real estate μπορούν να χρεώνουν για συγκεκριμένα πράγματα.

Σε μια συμφωνία αμοιβής για υπηρεσία, οι μεσίτες ή οι πράκτορες μπορεί να χρεώσουν μια αμοιβή για υπηρεσίες όπως η καταχώριση ενός σπιτιού στην Υπηρεσία πολλαπλών καταθέσεων (ή MLS), η διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας αγοράς ή η παροχή συμβουλών για την τιμολόγηση.

Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα στους πωλητές επειδή μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν μόνο για τις υπηρεσίες που χρειάζονται, πληρώνοντας μια ωριαία ή κατ’ αποκοπή χρέωση για κάθε υπηρεσία.

Ποιες υπηρεσίες παρέχουν οι κτηματομεσίτες;

Παραδοσιακά, οι μεσίτες ή οι μεσίτες ακινήτων παρέχουν μια ποικιλία υπηρεσιών με αντάλλαγμα μια προμήθεια.

Ακολουθούν ορισμένες από τις υπηρεσίες που συνήθως περιλαμβάνονται σε αυτό το τέλος.

  • Εμπορία του ακινήτου, συμπεριλαμβανομένης της καταχώρισής του στο τοπικό MLS
  • Εξέταση των συμβάσεων πώλησης
  • Διαπραγμάτευση όρων πώλησης για λογαριασμό των πελατών τους
  • Διοργάνωση επισκέψεων σε ακίνητα από υποψήφιους αγοραστές
  • Παροχή πληροφοριών για ακίνητα σε πιθανούς αγοραστές
  • Βοηθώντας τους αγοραστές να κατανοήσουν τις επιλογές χρηματοδότησης
  • Βοήθεια στην προετοιμασία των απαραίτητων εγγράφων για το κλείσιμο της συμφωνίας

Πληρώνονται οι κτηματομεσίτες αν δεν υπάρχει πώληση;

Οι πωλητές συνήθως δεν υποχρεούνται να πληρώσουν προμήθεια εάν το ακίνητο δεν πουληθεί. Ωστόσο, και πάλι, εάν υπαναχωρήσουν νωρίς από τη συμφωνία εισαγωγής χωρίς να τους αποδεσμεύσουν από τον αντιπρόσωπο, ενδέχεται να τους ζητηθεί να πληρώσουν την αρχική προμήθεια αντιπροσώπευσης του πωλητή—υποθέτοντας ότι η πώληση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου που υποτίθεται ότι θα ίσχυε η συμφωνία.

Οι αγοραστές που δεν συνάπτουν συμβόλαιο για να αγοράσουν ένα σπίτι γενικά δεν χρειάζεται να πληρώσουν τίποτα στον αντιπρόσωπό τους, εκτός εάν έχουν υπογράψει συμφωνία που λέει διαφορετικά.


Επόμενα βήματα

Η εύρεση του κατάλληλου επαγγελματία ακίνητης περιουσίας μπορεί να διευκολύνει την αγορά ή την πώληση ενός σπιτιού. Και μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι προμήθειες αξίζουν τη βοήθεια που λαμβάνετε.

Μάθετε πώς να βρείτε έναν καλό κτηματομεσίτη, ώστε να μπορείτε να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία που μπορεί να σας προσφέρει την υποστήριξη που χρειάζεστε, είτε αγοράζετε είτε πουλάτε το σπίτι σας.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Kristi Racoci Bieber είναι συγγραφέας προσωπικών οικονομικών και νομικών. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του UCLA και το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ. Η Christy είναι πρώην καθηγήτρια κολεγίου με εμπειρία στη συγγραφή σχολικών βιβλίων… Διαβάστε περισσότερα.