Πώς να καθαρίσετε διαφανή γραμματόσημα »

Πώς να καθαρίσετε διαφανή γραμματόσημα »

10 Δεκεμβρίου, 2022 0 By admin

Έχετε εμμονή με τα καθαρά γραμματόσημα σας; Δεν πειράζει να το παραδεχτείς, δεν θα σε κρίνω. Έχω εμμονή και με τη δική μου, και ίσως είναι λόγω της ελαφριάς τάσης μου για ΙΨΔ, αλλά μου αρέσει πολύ να κρατάω καθαρά αυτά τα κακά αγόρια. Έχω παρατηρήσει μερικά πράγματα που συμβαίνουν όταν δεν τα καθαρίζω σωστά:

 • οι στάμπες δεν είναι τόσο κολλώδεις και επομένως δεν κολλάνε ούτε στα ακρυλικά μπλοκ στήριξης. Και τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από τα γραμματόσημα που πέφτουν συνέχεια από το ακρυλικό μπλοκ όταν πρόκειται να τα κολλήσετε σε κάτι.
 • το φρέσκο ​​μελάνι δεν είναι τόσο ορατό στα γραμματόσημα (καθώς είναι ήδη ελαφρώς βρώμικα), γεγονός που καθιστά δύσκολο τον προσδιορισμό του εάν τα γραμματόσημα είναι πραγματικά καλυμμένα με φρέσκο ​​μελάνι πριν τα πιέσετε στην επιφάνεια. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να σφραγίσετε μια λέξη όπου μόνο ένα μέρος των γραμμάτων είναι πραγματικά εμποτισμένο, επομένως πρέπει να σφραγίσετε ξανά τη λέξη μελανώνοντας ξανά τη σφραγίδα και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να την ευθυγραμμίσετε ξανά τέλεια. Αυτό είναι 0% ικανοποίηση.
 • Τα χρώματα μπορούν να αναμειχθούν, καθιστώντας τα αποτελέσματα λιγότερο από τα επιθυμητά. Σκεφτείτε το εξής: Εάν χρησιμοποιείτε γκρι μελάνι σε γραμματόσημα που έχουν προηγουμένως βυθιστεί σε μαύρο μελάνι και δεν έχουν καθαριστεί σωστά, το γκρι μελάνι σας πιθανότατα θα φαίνεται πιο σκούρο από το επιθυμητό λόγω του μαύρου μελανιού που έχει απομείνει στα γραμματόσημα. Αυτό θα μολύνει επίσης το γκρι μελάνι σας. Ξέρω ξέρω. Το βρώμικο είναι μια ισχυρή λέξη, αλλά το να βάζετε μαύρο μελάνι σε ένα γκρι μελάνι (ή οποιοδήποτε χρώμα για αυτό το θέμα) δεν θα είναι καλό. Εμπιστέψου με.
 • Το αποξηραμένο μελάνι που έχει κολλήσει στα γραμματόσημα μπορεί να φράξει μέρη της σφραγίδας, με αποτέλεσμα ασαφείς εικόνες. Και σε ποιον αρέσει το σκοτεινό stamping; Οχι εγώ!

Εντάξει, σε έπεισα να καθαρίσεις σωστά τα καθαρά σου γραμματόσημα; Οκ, έτσι νόμιζα!

Αποκάλυψη: Οι αναρτήσεις μου ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους συνεργατών. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω ενός από αυτούς τους συνδέσμους, δεν θα πληρώσετε ούτε δεκάρα παραπάνω, αλλά μπορεί να λάβω μια μικρή προμήθεια που θα με βοηθήσει να συνεχίσω να λειτουργεί αυτό το ιστολόγιο και να υποστηρίζει εν μέρει τον εθισμό μου στην Coke Zero. Αυτό περιλαμβάνει συνδέσμους προς amazon.comεπειδή είμαι μέλος του προγράμματος Amazon Services LLC Associates

Προμήθεια:

Αγόρασα το μαξιλαράκι και το σπρέι καθαρισμού της σφραγίδας μου από το Hobby Lobby, ωστόσο αυτό το μαξιλάρι προς το παρόν δεν αναφέρεται στον ιστότοπό τους, αλλά κατάφερα να το βρω στο Amazon. Το σπρέι καθαρισμού που χρησιμοποίησα είναι στον ιστότοπο του Hobby Lobby, αλλά όχι στο Amazon, οπότε βρήκα ένα παρόμοιο στο Amazon εάν θέλετε να αγοράσετε και τα δύο προϊόντα στο Amazon. Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε ηλεκτρονικά, απλώς επισκεφτείτε το τοπικό κατάστημα προμηθειών χειροτεχνίας – θα πρέπει να έχουν μερικές παρόμοιες επιλογές που θα λειτουργήσουν. Για να αγοράσετε online, ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους:

Να πώς καθαρίζω τα γραμματόσημα μου:

 • αφαιρέστε την περίσσεια μελάνης σε παλιόχαρτο
 • τοποθετήστε πολλές στάμπες στο ακρυλικό μπλοκ
 • ψεκάστε το σπρέι καθαρισμού σφραγίδας στο μαξιλάρι καθαρισμού
 • τρίψτε τις στάμπες (στο ακρυλικό μπλοκ) στο μαξιλάρι καθαρισμού
 • αφαιρέστε ξανά την περίσσεια μελάνης από άχρηστο χαρτί ή χαρτοπετσέτα
 • ψεκάστε λίγο ακόμα σπρέι καθαρισμού σε μια χαρτοπετσέτα και καθαρίστε τις στάμπες μία προς μία, φροντίζοντας να είναι εντελώς καθαρές και στεγνές
 • τοποθετήστε ξανά τις σφραγίδες στο καθαρό φύλλο σφραγίδας που ήταν όταν τις αγοράσατε – αυτό διευκολύνει την εύρεση ακριβώς των γραμματοσήμων/γραμμάτων που αναζητάτε και αποτρέπει το να παραμορφωθούν ή να χαθούν

Παρακάτω είναι ένα βίντεο με το να καθαρίζω τις σφραγίδες μου μετά το μάθημα από μια στοίβα βιβλία που σφραγίζω με το χέρι:

*Για να δείτε την ανάρτηση ιστολογίου DIY, κάντε κλικ εδώ.

Μην χάσετε ποτέ μια ανάρτηση!