Πόλεις με σημαντική αύξηση των τιμών των κατοικιών το 2022

Πόλεις με σημαντική αύξηση των τιμών των κατοικιών το 2022

16 Ιανουαρίου, 2023 0 By admin

Μια μελέτη του πιστωτικού κάρμα

9 Ιανουαρίου 2023

Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Από όσο γνωρίζουμε, είναι ακριβές τη στιγμή της δημοσίευσης.

Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας πέρυσι, αλλά ορισμένες περιοχές επλήγησαν περισσότερο από άλλες.

Για να προσδιορίσει πού αυξήθηκαν περισσότερο οι τιμές των κατοικιών το 2022, το Credit Karma ανέπτυξε μια μεθοδολογία για την αξιολόγηση και την κατάταξη των 250 μεγαλύτερων πόλεων των ΗΠΑ με βάση δύο παράγοντες.

 1. Ετήσια αύξηση στη μέση τιμή πώλησης κατοικιών από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022
 2. Αύξηση της μέσης τιμής πώλησης κατοικιών από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2022

Μεταβείτε στην πλήρη μεθοδολογία μας στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ακολουθεί ένα γρήγορο στιγμιότυπο των πέντε πόλεων με τις μεγαλύτερες μέσες αυξήσεις στις τιμές των κατοικιών, ξεκινώντας από την πόλη με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών.

 1. Beaumont, Τέξας
 2. Tyler, Τέξας
 3. Ίρβινγκ, Τέξας
 4. Ντέιτον, Οχάιο
 5. Νιούαρκ, Ντέλαγουερ

Και δείτε τις πέντε πόλεις με τη μεγαλύτερη πτώση.

 1. Yonkers, Νέα Υόρκη
 2. Glendale, Καλιφόρνια
 3. Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη
 4. Salinas, Καλιφόρνια
 5. Canton, Οχάιο

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για τις πόλεις όπου οι τιμές των κατοικιών έχουν αυξηθεί περισσότερο και λιγότερο.

Στιγμιότυπο στατιστικών πιστωτικού κάρμα


Βασικά συμπεράσματα για την αύξηση των τιμών των κατοικιών

Οι τρεις πόλεις που γνώρισαν τη μεγαλύτερη μέση αύξηση των τιμών των κατοικιών είναι στο Τέξας: Beaumont, Tyler και Irving. Όμως οι τιμές και στις τρεις πόλεις παραμένουν χαμηλότερες από ό,τι σε πολλές περιοχές της χώρας.

Από τις 20 πόλεις των ΗΠΑ με την υψηλότερη αύξηση των τιμών το 2022, περισσότερες από τις μισές βρίσκονται στο Τέξας ή τη Φλόριντα.

Οι τρεις πόλεις με τις μεγαλύτερες μειώσεις τιμών ήταν το Yonkers της Νέας Υόρκης. Νέα Υόρκη; και Glendale, Καλιφόρνια. Η μέση τιμή κατοικίας στο Glendale μειώθηκε κατά 8,8% από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2022. Και ο Yonkers σημείωσε μια πιο παρατεταμένη πτώση, υποχωρώντας 1,5% από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2022, μια πολύ μικρότερη πτώση από το Glendale σε αυτό το εξάμηνο. αλλά από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022, οι τιμές Yonkers μειώθηκαν κατά 9,9%.

Η Credit Karma χρησιμοποίησε δεδομένα Redfin για να κατατάξει τις πόλεις με τις μεγαλύτερες αυξήσεις και μειώσεις στις μέσες τιμές πώλησης κατοικιών.

τάξη Πόλη Αλλαγή τιμής Ιούνιος 2021–Ιούνιος 2022 (%) Ανοδικές τιμές Ιανουάριος–Ιούνιος 2022 (%)
1 Beaumont, Τέξας 66,7% 52,7%
2 Tyler, Τέξας 17,8% 81,1%
3 Ίρβινγκ, Τέξας 39,2% 39,7%
4 Ντέιτον, Οχάιο 40,5% 31,2%
5 Νιούαρκ, Ντέλαγουερ 42,9% 21,8%
τάξη Πόλη Αλλαγή τιμής Ιούνιος 2021–Ιούνιος 2022 (%) Ανοδικές τιμές Ιανουάριος–Ιούνιος 2022 (%)
1 Yonkers, Νέα Υόρκη -9,90% -1,5%
2 Glendale, Καλιφόρνια 6,4% -8,8%
3 Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη 0,0% -1,2%
4 Salinas, Καλιφόρνια 1,8% -3,3%
5 Canton, Οχάιο -9,1% 9,5%

Οι 5 κορυφαίες πόλεις με τις υψηλότερες τιμές κατοικιών

Η Credit Karma χρησιμοποίησε δεδομένα Redfin για να προσδιορίσει τις πόλεις με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες μέσες τιμές κατοικιών στη χώρα.

Πόλη Μέση τιμή κατοικίας τον Ιούνιο του 2022
Sunnyvale, Καλιφόρνια 1.875.000 $
Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια 1.540.000 USD
Bellevue, Ουάσιγκτον 1.512.000 $
Fremont, Καλιφόρνια 1.465.000 $
Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια 1.380.000 USD

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τέσσερις από τις πέντε πιο ακριβές πόλεις για να αγοράσετε ένα σπίτι στις ΗΠΑ βρίσκονται στην Καλιφόρνια, την τέταρτη πιο ακριβή πολιτεία της χώρας πίσω από τη Χαβάη, την Ουάσιγκτον και τη Μασαχουσέτη.

Οι Sunnyvale, San Francisco, Bellevue και San Jose σημείωσαν μέτριες αυξήσεις τιμών, ενώ το Fremont ολοκλήρωσε τις 20 πρώτες πόλεις με τις μεγαλύτερες συνολικές μειώσεις τιμών, καταλαμβάνοντας το Νο. 16 της λίστας μας.

Top 5 πόλεις με τις χαμηλότερες τιμές στέγασης

Πόλη Μέση τιμή κατοικίας τον Ιούνιο του 2022
Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν 99.200 $
Saginaw, Μίσιγκαν 115.000 USD
Ντέιτον, Οχάιο $123.950
Τολέδο, Οχάιο 126.500 USD
Canton, Οχάιο 127.250 USD

Οι πέντε πόλεις με τις χαμηλότερες τιμές κατοικιών ομαδοποιούνται στο Οχάιο και το Μίσιγκαν. Το Canton και το Saginaw είχαν την πέμπτη και έκτη χαμηλότερη αύξηση τιμών, ενώ το Dayton και το Detroit είχαν την τέταρτη και έβδομη υψηλότερη αύξηση τιμών.

Το Τολέδο σημείωσε μέτρια αύξηση των τιμών από έτος σε έτος, με το μεγαλύτερο άλμα από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2022.

Θα πέσουν οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ το 2022;

Στις 250 πόλεις που αναλύσαμε, η μέση αύξηση των τιμών των κατοικιών από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2022 ήταν 14,31%. Ένας συνδυασμός παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης ζήτησης, της μειωμένης προσφοράς, των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας που σχετίζονται με την πανδημία και των χαμηλών επιτοκίων, οδήγησε σε απότομη άνοδο των τιμών των κατοικιών τον περασμένο χρόνο. Αλλά οι τιμές των κατοικιών είναι απίθανο να συνεχίσουν την ταχεία ανάπτυξή τους επ’ αόριστον.

Τα επιτόκια αυξάνονται περισσότερο από τρεις ποσοστιαίες μονάδες από έτος σε έτος, οι πωλήσεις κατοικιών τον Οκτώβριο του 2022 μειώνονται κατά 28,4% από τον Οκτώβριο του 2021 και οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια πέφτουν — όλα αυτά δείχνουν ότι η αγορά κατοικίας μπορεί να ψύχεται.

Αλλά οι τάσεις στα ακίνητα τείνουν να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία. Το αν οι τιμές των κατοικιών πέφτουν κοντά σας ή όχι, και κατά πόσο, εξαρτάται εν μέρει από το πού ζείτε.

Γιατί είναι τόσο υψηλό το ενοίκιο τώρα;

Η εξασφάλιση μιας υποθήκης είναι ένα κρίσιμο βήμα για τους περισσότερους πιθανούς αγοραστές κατοικιών. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στη διαδικασία και να εστιάσετε στην καλύτερη τιμή για την κατάστασή σας.

 • Τακτοποιήστε την πίστωσή σας. Τα άτομα με υψηλότερα πιστωτικά σκορ και σταθερές αναφορές πίστωσης συνήθως πληρούν τις προϋποθέσεις για χαμηλότερα επιτόκια. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στις βαθμολογίες και τις αναφορές σας και εάν η πίστωσή σας χρειάζεται λίγη δουλειά, σκεφτείτε να αφιερώσετε χρόνο για να τη βελτιώσετε προτού υποβάλετε αίτηση για υποθήκη — θα μπορούσε να σας βοηθήσει να πληροίτε τις προϋποθέσεις για χαμηλότερο επιτόκιο. Θυμηθείτε να αμφισβητήσετε τα σφάλματα στην πιστωτική σας αναφορά, εάν τα βρείτε.
 • Πληρώστε το χρέος. Γενικά, χρειάζεστε μια αναλογία χρέους προς εισόδημα (ή DTI) 43% ή λιγότερο για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για υποθήκη, αλλά χαμηλότερη είναι καλύτερη και οι απαιτήσεις διαφέρουν ανάλογα με τον δανειστή. Εάν το DTI σας είναι πολύ υψηλό, εργαστείτε για τη μείωση του χρέους σας προτού ξεκινήσετε να ψάχνετε για σπίτι.
 • Ψωνίστε τριγύρω. Τα επιτόκια εξαρτώνται από τον δανειστή. Λάβετε προσφορές από πολλούς δανειστές για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο.
 • Λάβετε προέγκριση. Η παροχή μιας επιστολής προέγκρισης υποθήκης με την προσφορά σας δείχνει στους πωλητές ότι είστε σοβαροί και πιθανό να λάβετε χρηματοδότηση. Γενικά, οι πωλητές είναι πιο πιθανό να εξετάσουν τις προσφορές από προεγκεκριμένους αγοραστές.
 • Συλλέξτε τα έγγραφα. Οι δανειστές χρειάζονται μια ποικιλία εγγράφων στεγαστικού δανείου για να ελέγξουν την αίτησή σας, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν φορολογικές δηλώσεις, αποδείξεις πληρωμής, W-2 ή άλλα αποδεικτικά εισοδήματος, τραπεζικές δηλώσεις, επενδυτικές αναφορές, δωροεπιταγές, ταυτότητα με φωτογραφία και ιστορικό ενοικίασης (αν υπάρχει) .

Μεθοδολογία

 1. Ετήσια αύξηση της μέσης τιμής πώλησης από τον Ιούνιο 2021 έως τον Ιούνιο 2022, πηγή Redfin
 2. Μέση αύξηση των τιμών πωλήσεων από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2022, πηγή Redfin

Πηγές