Πρέπει να αγοράσετε ένα σπίτι χωρίς μεσίτη;

Πρέπει να αγοράσετε ένα σπίτι χωρίς μεσίτη;

2 Μαρτίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Από όσο γνωρίζουμε, είναι ακριβές τη στιγμή της δημοσίευσης.

Όταν ψάχνετε να αγοράσετε ένα σπίτι, είναι συνήθως καλή ιδέα να συνεργαστείτε με έναν κτηματομεσίτη.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα σπίτι χωρίς κτηματομεσίτη, αλλά αν θα πρέπει να το κάνετε εξαρτάται από τις προσωπικές σας συνθήκες και τις γνώσεις σας σχετικά με τα ακίνητα.

Οι περισσότεροι αγοραστές κατοικιών συνεργάζονται με εξειδικευμένο μεσίτη: Σύμφωνα με την έκθεση της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών του 2022, το 86% των αγοραστών σε μια πρόσφατη έρευνα αγόρασαν το σπίτι τους μέσω κτηματομεσίτη ή μεσίτη.

Μπορεί επίσης να ακούσετε τους κτηματομεσίτες που αναφέρονται ως μεσίτες ή μεσίτες ακινήτων. Αν και υπάρχουν μικρές διαφορές, όλα τα είδη αντιπροσώπων μπορούν να σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε την αγορά του σπιτιού σας. Σε αυτό το άρθρο, θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους όρους εναλλακτικά.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός κτηματομεσίτη και ας δούμε αναλυτικά τη διαδικασία που θα αντιμετωπίσετε εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα σπίτι χωρίς κτηματομεσίτη.Ποιοι είναι οι κίνδυνοι να μην επικοινωνήσετε με έναν κτηματομεσίτη;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα θέλετε να βρείτε έναν κτηματομεσίτη. Υπάρχει πολύ μικρό πλεονέκτημα για να πλοηγηθείτε μόνοι σας σε αυτήν τη διαδικασία. Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι ο πωλητής συνήθως πληρώνει στον αγοραστή μια προμήθεια, συνήθως δεν κοστίζει τίποτα στον αγοραστή να συνεργαστεί με τον πράκτορα.

Ακολουθούν μερικοί άλλοι λόγοι για να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συνεργαστείτε με έναν πράκτορα.

 • Ευφυΐα της αγοράς Ακόμα κι αν αγοράζετε σε μια περιοχή που είστε εξοικειωμένοι, ένας κτηματομεσίτης μπορεί να γνωρίζει μια νέα ανάπτυξη ή μια περιοχή που δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ. Οι πράκτορες περνούν τις μέρες τους στις αγορές ακινήτων, ώστε να μπορούν να έχουν πραγματικές πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς, κάτι που είναι απαραίτητο για την εύρεση του κατάλληλου σπιτιού στη σωστή τιμή.
 • Πρόσβαση στη λίστα Ενώ μπορείτε να περιηγηθείτε σε καταχωρήσεις σε ιστότοπους ακινήτων και μερικές φορές ακόμη και στην τοπική σας MLS (υπηρεσία πολλαπλών καταχωρίσεων), πιθανότατα δεν μπορείτε να λάβετε τόσες πολλές πληροφορίες για ένα ακίνητο όσο οι κτηματομεσίτες. Επιπλέον, οι κτηματομεσίτες μπορούν να μάθουν για τις «λίστες τσέπης»—ακίνητα που δεν περιλαμβάνονται στο MLS—καθώς και για τα σπίτια που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην αγορά. Το να μπείτε πρώτος μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ της απόκτησης ενός ακινήτου σε μια καυτή αγορά ή της απώλειας του.
 • Επαγγελματικές διαβουλεύσεις Οι κτηματομεσίτες μπορεί να προτείνουν να συμπεριλάβουν λεπτομέρειες στο συμβόλαιό σας που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί.
 • Εξοικονόμηση χρόνου Η αγορά σπιτιού είναι αγχωτική. Είναι επίσης περίπλοκο και μακρύ, συνδέεται με μεγάλο αριθμό εγγράφων. Μπορείτε να βασιστείτε στον αντιπρόσωπό σας για να σας βοηθήσει, κάτι που είναι μεγάλη άνεση εάν αγοράζετε για πρώτη φορά σπίτι. Για παράδειγμα, μπορούν να σας συμβουλεύσουν για επιλογές χρηματοδότησης, να κανονίσουν μια επιθεώρηση σπιτιού και να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για το κλείσιμο.
 • Επαγγελματικές διασυνδέσεις Η αγορά ενός σπιτιού περιλαμβάνει πολλούς επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων των επιθεωρητών και των δανειστών (εάν κάνετε αίτηση για δάνειο). Το δίκτυο επαφών ενός κτηματομεσίτη μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τους κατάλληλους συνεργάτες καθώς προχωράτε στη διαδικασία.

Πρέπει να αγοράσετε ένα σπίτι χωρίς κτηματομεσίτη;

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αξίζει τον κόπο. Αλλά υπάρχουν μερικά σενάρια όπου η έλλειψη ατζέντη μπορεί να έχει νόημα.

 • Εξοικονόμηση στην τιμή αγοράς — Εάν ο πωλητής δεν χρησιμοποιεί αντιπρόσωπο, δεν χρειάζεται πλέον να πληρώσει ένα μέρος της προμήθειας (συνήθως 2,5% έως 3% της τιμής αγοράς) στον αντιπρόσωπο του αγοραστή. Στην ιδανική περίπτωση, ο πωλητής θα σας μεταβιβάσει αυτήν την έκπτωση, μειώνοντας τα χρήματα στην αξία του σπιτιού.
 • Εμπειρογνώμονας του κλάδου Είτε είστε έμπειρος επενδυτής ακινήτων είτε πράκτορας, εάν έχετε εμπειρία στην αγορά και πώληση ακινήτων, μπορείτε να παραλείψετε να προσλάβετε έναν πράκτορα.
 • Οικογενειακή περιουσία Εάν αγοράζετε ένα οικογενειακό ακίνητο, όπως το σπίτι των γονιών σας, μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία πιο εύκολη, ειδικά αν έχετε ήδη συμφωνήσει σε μια τιμή.
 • Νέα κατασκευή Σύμφωνα με μια έκθεση της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών, το 7% των αγοραστών αγόρασαν το σπίτι τους απευθείας από τον προγραμματιστή ή τον αντιπρόσωπό τους.

Πώς να αγοράσετε ένα σπίτι χωρίς κτηματομεσίτη

Αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα σπίτι χωρίς κτηματομεσίτη, εδώ είναι μια γρήγορη επισκόπηση του τι να περιμένετε.

 • Καθορίστε τον προϋπολογισμό και τη λίστα επιθυμιών σας. Στη συνέχεια, με βάση τις γνώσεις σας για την τοπική αγορά, υπολογίστε τι είναι λογικό να περιμένετε εντός του προϋπολογισμού σας.
 • Ασφαλής προέγκριση υποθήκης. Εάν δεν πρόκειται να πληρώσετε σε μετρητά, λάβετε μια υπό όρους επιστολή έγκρισης από τον δανειστή σας που να αναφέρει το ποσό του δανείου για το οποίο μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις.
 • Αναζήτηση καταχωρήσεων, προγραμματισμός εμφανίσεων και προβολή κατοικιών. Όταν είστε έτοιμοι να κάνετε μια προσφορά, εξετάστε τις τιμές ή τις συγκρίσιμες τιμές για τις οποίες πωλούνται παρόμοια ακίνητα στην περιοχή σας.
 • Ζητήστε α αποκάλυψη πωλητή. Αυτό το έγγραφο θα σας βοηθήσει να μάθετε εάν υπάρχουν προβλήματα στο σπίτι, όπως μούχλα.
 • Κάνε μια προσφορά. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε απρόοπτα ή σενάρια όπου ενδέχεται να αποχωρήσετε από τη συμφωνία ή να αναθεωρήσετε την τιμή, όπως μετά από επιθεώρηση σπιτιού. Εάν το σπίτι είναι σε ζήτηση, μπορείτε να γράψετε μια προσωπική επιστολή στον πωλητή για να τον πείσετε να σας πουλήσει. Ίσως χρειαστεί να διαπραγματευτείτε μια τιμή με τον πωλητή ή τον αντιπρόσωπο του πωλητή (ή μπορεί να σας αρνηθούν).
 • Προσλάβετε έναν εξειδικευμένο επιθεωρητή σπιτιού επιθεωρήστε το σπίτι. Με βάση τα ζητήματα που εντοπίστηκαν κατά την επιθεώρηση, διαπραγματευτείτε με τον πωλητή ή τον αντιπρόσωπο του πωλητή και διαπραγματευτείτε μια τελική τιμή πώλησης.
 • Ολοκληρώστε το δάνειο και ολοκληρώστε την πώληση. Συμπληρώστε τα έγγραφα του δανείου, προγραμματίστε το κλείσιμο και επιλέξτε παρόχους υπηρεσιών κλεισίματος, όπως ασφάλιση τίτλων. Κάντε μια τελευταία περιγραφή μία ή δύο ημέρες πριν το κλείσετε.

Τι έπεται?

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να συνεργαστείτε με έναν κτηματομεσίτη. Αλλά αν νομίζετε ότι όχι, εξετάστε πρώτα αυτές τις ερωτήσεις.

 • Ξέρω ακριβώς τι τύπο σπιτιού θέλω;
 • Γνωρίζω καλά την τοπική αγορά;
 • Έχω το χρόνο και την ενέργεια να χειριστώ αυτή τη διαδικασία χωρίς κτηματομεσίτη;
 • Είμαι ικανός, έμπειρος διαπραγματευτής;
 • Θα μπορώ να κόψω χρήματα από την τιμή αγοράς του σπιτιού;
 • Αγοράζω σπίτι από φίλο ή μέλος της οικογένειας;
 • Είμαι έμπειρος κτηματομεσίτης ή επενδυτής;
 • Σκοπεύω να αγοράσω ένα νέο κτίριο από τον κατασκευαστή;

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Dina Chaney είναι ανεξάρτητη συγγραφέας και συγγραφέας έξι βιβλίων. Έχει συνεισφέρει σε εκδόσεις όπως Good Housekeeping, Health, Men’s Health, Parents, και SELF. Όταν ο Chaney δεν γράφει, μαγειρεύει, σηκώνει βάρη,… Διαβάστε περισσότερα.