Οι ασφαλιστές αρνούνται ορισμένα μοντέλα Hyundai, Kia

Οι ασφαλιστές αρνούνται ορισμένα μοντέλα Hyundai, Kia

3 Μαρτίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Από όσο γνωρίζουμε, είναι ακριβές τη στιγμή της δημοσίευσης.

Επικαλούμενη την αύξηση των αξιώσεων κλοπής, οι ασφαλιστικές εταιρείες State Farm και Progressive λένε ότι δεν συντάσσουν νέες πολιτικές σε ορισμένους τομείς για ορισμένα μοντέλα Hyundai και Kia, σύμφωνα με δημοσιεύματα ειδήσεων.

Τα ποσοστά κλοπής έχουν εκτοξευθεί όταν τα διαδικτυακά βίντεο έδειξαν πόσο εύκολο ήταν να κλέψεις μερικά παλαιότερα μοντέλα αυτοκινήτων. Η πρόκληση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης TikTok, η οποία έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, έχει συνδεθεί με τουλάχιστον 14 ατυχήματα και οκτώ θανάτους, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.

Δεδομένου ότι πολλά από τα επηρεαζόμενα οχήματα δεν διαθέτουν αντικλεπτικά τσιπ υπολογιστών στα συστήματα ανάφλεξης, είναι ευκολότερο για τους κλέφτες να κλέψουν τα αυτοκίνητα.

Σε απάντηση, οι αυτοκινητοβιομηχανίες απλώνουν κλειδαριές στο τιμόνι και παράγουν α δωρεάν ενημέρωση αντικλεπτικού λογισμικού σε περίπου 3,8 εκατομμύρια Hyundais και 4,5 εκατομμύρια Kia στις ΗΠΑ

Βασικό πακέτο: Εάν διαθέτετε Hyundai ή Kia του 2022 ή προγενέστερο, δείτε εάν θα πρέπει να λάβετε δωρεάν ενημέρωση αντικλεπτικού συστήματος από τις αυτοκινητοβιομηχανίες — και σκεφτείτε να αγοράσετε ασφάλεια.

Γιατί είναι πιο εύκολο να κλέψουν αυτά τα μοντέλα;

Σύμφωνα με Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίαςπολλά οχήματα Hyundai και Kia 2015-2019 δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά συστήματα ακινητοποίησης που εμποδίζουν τους κλέφτες να παρακάμψουν το σύστημα ανάφλεξης.

Η μη κερδοσκοπική ομάδα λέει ότι η αντικλεπτική τεχνολογία ήταν στάνταρ εξοπλισμός σε όλα σχεδόν τα οχήματα που κατασκευάζονταν από άλλους κατασκευαστές εκείνη την εποχή.

Ο αντίκτυπος των κλοπών Hyundai και Kia

  • Οι αξιώσεις αποζημίωσης αυξάνονται. Το δεύτερο εξάμηνο του 2021, 2015-2019 τα Hyundais και τα Kias κλάπηκαν περίπου δύο φορές πιο συχνά από άλλα αυτοκίνητα της ίδιας ηλικίας, σύμφωνα με τα δεδομένα απωλειών αυτοκινητοδρόμων του Ινστιτούτου για το 2022. δελτίο.
  • Οι ασφαλιστές υποκλίνονται. Σε μια δήλωση που δόθηκε στο CNN, η State Farm είπε ότι σταμάτησε προσωρινά τη σύνταξη νέων πολιτικών σε ορισμένες πολιτείες, ενώ η Progressive ανέφερε σε δήλωση μέσω email στο CNN ότι αύξησε τα ποσοστά και περιόρισε τις πωλήσεις νέων πολιτικών σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές.

Πώς ανταποκρίνονται η Hyundai και η Kia;

Η Hyundai και η Kia, που ανήκουν στον Όμιλο Hyundai Motor, προσφέρουν δωρεάν ενημερώσεις λογισμικού για αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν σύστημα ακινητοποίησης, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας. Οι ενημερώσεις θα επεκτείνουν τη διάρκεια του ήχου συναγερμού σε ένα λεπτό και θα απαιτήσουν το κλειδί να βρίσκεται στην ανάφλεξη για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο.

Ενημέρωση εξοπλισμού αντιπροσώπων για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

  • Hyundai. Οι αντιπρόσωποι της Hyundai θα πραγματοποιήσουν την ενημέρωση λογισμικού, η οποία θα διαρκέσει λιγότερο από μία ώρα, ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία σε δήλωση. Μετά από αυτό, κάθε αυτοκίνητο θα λάβει ένα αυτοκόλλητο στο παράθυρο για να δείξει ότι είναι εξοπλισμένο με προηγμένη αντικλεπτική τεχνολογία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε www.hyundaiantitheft.com.
  • Kia. Σύμφωνα με το NHTSA, η Kia κυκλοφορεί ενημερώσεις λογισμικού σταδιακά. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες Kia μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία στο 800-333-4542.

Τι μπορείς να κάνεις

Εάν έχετε Hyundai ή Kia, μπορείτε να ελέγξετε το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας ή να επικοινωνήσετε με τον τοπικό αντιπρόσωπο για να διαπιστώσετε εάν είναι εξοπλισμένο με σύστημα ακινητοποίησης κινητήρα.

Άλλες συμβουλές πρόληψης κλοπής και ασφάλισης

  • Ελέγξτε για χαλαρή κλειδαριά. Η Hyundai και η Kia μοίρασαν περισσότερες από 26.000 κλειδαριές τιμονιού σε 77 υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε 12 πολιτείες, σύμφωνα με το NHTSA. Η αστυνομία τα δίνει στους ιδιοκτήτες της Hyundai και της Kia.
  • Λάβετε μέτρα για την προστασία του οχήματός σας. Πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες σας και να παρκάρετε σε χώρους με καλό φωτισμό, συμβουλεύει το Εθνικό Γραφείο Ασφάλισης Εγκλήματος. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε τις δευτερεύουσες αντικλεπτικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων συστημάτων συναγερμού, κλειδαριές πεντάλ και διακόπτες.
  • Αγοράστε ασφάλεια. Ενώ ένας αριθμός παραγόντων μπορεί να επηρεάσει τα ασφάλιστρά σας, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να αποκτήσετε τη φθηνότερη και πιο αξιόπιστη ασφάλιση για την κατάστασή σας. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να βρείτε ασφαλιστική κάλυψη είναι να συγκρίνετε τους ασφαλιστές αυτοκινήτων στο διαδίκτυο.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Henson είναι ανώτερος συντάκτης στο Credit Karma. Η 30ετής εμπειρία του στον έντυπο και τα ψηφιακά μέσα περιλαμβάνουν θητείες στους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πρόσφατα πριν… Διαβάστε περισσότερα.