Κτίριο έναντι αγοράς σπιτιού

Κτίριο έναντι αγοράς σπιτιού

3 Φεβρουαρίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Από όσο γνωρίζουμε, είναι ακριβές τη στιγμή της δημοσίευσης.

Η ιδιοκτησία σπιτιού είναι μια συναρπαστική προοπτική, αλλά συνοδεύεται από ορισμένες σημαντικές αποφάσεις.

Ένα από τα κοινά ερωτήματα είναι αν θα χτίσετε ή θα αγοράσετε ένα σπίτι φθηνότερα. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που σχετίζονται με κάθε μονοπάτι και το κόστος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το πού ζείτε και τον τύπο του σπιτιού που χτίζετε.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην κατασκευή ή την αγορά ενός σπιτιού και ας δούμε τι συνεπάγεται κάθε επιλογή, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων, του κόστους και τι πρέπει να εξετάσετε για να λάβετε τη σωστή απόφαση για τις περιστάσεις σας.


 1. Είναι φθηνότερο να αγοράσετε ή να χτίσετε ένα σπίτι;
 2. Πώς να χρηματοδοτήσετε την κατασκευή ενός σπιτιού
 3. Επιλογές για τη χρηματοδότηση της αγοράς κατοικίας
 4. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αγοράς σπιτιού
 5. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κατασκευής ενός σπιτιού

1. Είναι φθηνότερο η αγορά ή η κατασκευή ενός σπιτιού;

Συνήθως, η αγορά ενός σπιτιού είναι πιο ακριβή από την κατασκευή του, αν και υπάρχουν διάφορες παράμετροι που μπορούν να επηρεάσουν το κόστος.

Σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ και το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ, η εθνική μέση τιμή πώλησης για μια μονοκατοικία ήταν 442.100 $ τον Δεκέμβριο του 2022. (Η μέση τιμή πώλησης ήταν 528.400 $.)

Από την άλλη πλευρά, το κόστος κατασκευής ενός σπιτιού μπορεί να ποικίλλει πολύ: ο εθνικός μέσος όρος το 2022 ήταν 284.764 $, σύμφωνα με το Home Advisor. Αλλά η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι το τυπικό εύρος είναι 110.765 $ έως 495.152 $.

Ωστόσο, το πού ζείτε μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Για παράδειγμα, το μεσαίο κόστος κατασκευής ενός σπιτιού στη Νέα Υόρκη το 2022 ήταν 600.000 $ σε σύγκριση με 214.040 $ στην Αϊόβα.

2. Πώς να χρηματοδοτήσετε την κατασκευή ενός σπιτιού

Εάν σχεδιάζετε να χτίσετε ένα σπίτι, υπάρχουν διάφοροι τύποι κατασκευαστικών δανείων που μπορείτε να εξετάσετε.

Λάβετε υπόψη ότι τα κατασκευαστικά δάνεια έχουν συνήθως υψηλότερα επιτόκια από τα στεγαστικά δάνεια. Και αντί να λαμβάνετε ένα εφάπαξ ποσό, είναι πιο συνηθισμένο να λαμβάνετε μια σειρά από μικρότερα ποσά σε όλη την κατασκευή του σπιτιού σας.

Ακολουθούν ορισμένοι δημοφιλείς τύποι κατασκευαστικών δανείων που μπορεί να είναι κατάλληλοι για την περίπτωσή σας.

 • Πίστωση από κατασκευή σε μόνιμη — Αυτός ο τύπος οικοδομικού δανείου μετατρέπεται αυτόματα σε παραδοσιακό στεγαστικό δάνειο όταν ολοκληρωθεί η κατοικία, εξαλείφοντας την ανάγκη υποβολής αίτησης για μετατροπή δανείου.
 • Πίστωση μόνο για κατασκευές — Από την άλλη πλευρά, με ένα δάνειο μόνο για κατασκευές, πιθανότατα θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για να το μετατρέψετε σε στεγαστικό δάνειο εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να το εξοφλήσετε εγκαίρως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του δεύτερου δανείου και τυπικά την επιστροφή της προμήθειας κλεισίματος.
 • HELOC ή Αναχρηματοδότηση με εξαργύρωση — Εάν διαθέτετε ήδη ένα σπίτι και έχετε δημιουργήσει αρκετά ίδια κεφάλαια σε αυτό, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συνάψετε μια πιστωτική γραμμή μετοχικού κεφαλαίου κατοικίας (HELOC) ή μια αναχρηματοδότηση με εξαργύρωση για τη χρηματοδότηση νέων κατασκευών.

3. Επιλογές χρηματοδότησης αγοράς κατοικίας

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα υπάρχον σπίτι, υπάρχουν διάφορες υποθήκες που πρέπει να εξετάσετε. Ακολουθούν ορισμένοι τύποι στεγαστικών δανείων που μπορεί να είναι διαθέσιμα σε εσάς.

 • Συμβατικά δάνεια — Άτομα με σταθερά εισοδήματα και καλά πιστωτικά αποτελέσματα μπορούν συνήθως να πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα συμβατικό δάνειο από έναν ιδιωτικό δανειστή ή τράπεζα. Ένα συμβατικό δάνειο σημαίνει απλώς ότι το στεγαστικό δάνειο δεν αποτελεί μέρος ενός κυβερνητικού προγράμματος.
 • Δάνεια FHA — Τα δάνεια FHA προέρχονται από ιδιώτες δανειστές, αλλά υποστηρίζονται από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Στέγασης, η οποία συνήθως διευκολύνει τη λήψη τους εάν έχετε χαμηλότερο πιστωτικό σκορ. Μπορεί να είναι ευκολότερο να πληρούνται τα προσόντα, αλλά τα δάνεια FHA απαιτούν επίσης ασφάλιση στεγαστικών δανείων, η οποία μπορεί να αυξήσει το κόστος του δανείου.
 • Δάνεια VA — Τα δάνεια VA παρέχονται από το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων των ΗΠΑ, το οποίο συχνά διευκολύνει τη λήψη τους εάν είστε στρατιωτικός ή βετεράνος, επειδή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγγυάται ένα μέρος του δανείου στον ιδιωτικό δανειστή, μειώνοντας τον κίνδυνο. Οι δανειστές μπορεί να εξακολουθούν να έχουν πιστωτικές απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι αιτούντες.
 • Δάνεια USDA — Οι άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν ένα σπίτι σε μια αγροτική περιοχή μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δάνειο USDA, το οποίο υποστηρίζεται από το USDA. Πώς λειτουργούν διαφορετικά αυτά τα δάνεια. Είτε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστηρίζει το ιδιωτικό δάνειο, είτε η κυβέρνηση εκδίδει απευθείας το δάνειο. Γενικά, πρέπει να ζείτε σε μια περιοχή με λιγότερα από 35.000 άτομα για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για δάνειο USDA.
 • Μεγάλα δάνεια — Τα Jumbo δάνεια γίνονται από ιδιώτες δανειστές και αναφέρονται σε δάνεια για μεγάλα ποσά που υπερβαίνουν τα όρια δανείων των Fannie Mae και Freddie Mac.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι χρήσιμο να εξοικειωθείτε και να συγκρίνετε πολλά πιθανά στεγαστικά δάνεια. Φροντίστε να λάβετε υπόψη το επιτόκιο και άλλες χρεώσεις για την αγορά ενός σπιτιού.

4. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αγοράς σπιτιού

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγοράς ενός σπιτιού.

Πλεονεκτήματα αγοράς

 • Ταχύτερη χρονολογία — Κατά γενικό κανόνα, είναι πολύ πιο εύκολο και πιο γρήγορο να ολοκληρώσετε την πώληση ενός υπάρχοντος σπιτιού από το να χτίσετε ένα σπίτι από την αρχή.
 • Έγινε διαμόρφωση του τοπίου — Ενώ τα ώριμα δέντρα, οι πλούσιοι χλοοτάπητες και τα ανθισμένα λουλούδια μπορεί να αποτελούν μέρος ενός υπάρχοντος σπιτιού, όταν χτίζετε, πιθανότατα θα πρέπει να ξεκινήσετε τον εξωραϊσμό από την αρχή.
 • υπάρχουσα κοινότητα – Η οικοδόμηση ενός σπιτιού μπορεί επίσης να περιλαμβάνει την οικοδόμηση μιας κοινότητας, ενώ τα σπίτια που ανήκουν ήδη σε μια γειτονιά μπορεί να είναι πιο εύκολο να συνδεθούν.

Μειονεκτήματα της αγοράς

 • Λιγότερες ρυθμίσεις — Μπορείτε να επιλέξετε να ανακαινίσετε, αλλά θα αντιμετωπίσετε περιορισμούς όταν προσπαθείτε να τροποποιήσετε ένα υπάρχον σπίτι (για να μην αναφέρουμε ότι η ανακαίνιση μπορεί να είναι ακριβή).
 • Περισσότερες υπηρεσίες — Τα παλαιότερα σπίτια, ειδικότερα, μπορεί να φθαρούν και μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε το ακριβό κόστος συντήρησης νωρίτερα παρά αργότερα.
 • πόλεμοι προσφορών — Όταν κάνετε μια προσφορά σε ένα σπίτι, δεν ξέρετε τι προσφέρουν οι άλλοι αγοραστές και μπορείτε να βρεθείτε σε έναν ακριβό πόλεμο προσφορών για να εξασφαλίσετε το σπίτι των ονείρων σας.

5. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κατασκευής ενός σπιτιού

Τώρα ας εξετάσουμε πώς μοιάζει η κατασκευή του σπιτιού.

Πλεονεκτήματα κατασκευής

 • Σπίτι των ονείρων – Έχετε την ευκαιρία να χτίσετε το σπίτι σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
 • Περισσότερος χώρος – Δεν μπορείτε μόνο να επιλέξετε την περιοχή και το σχέδιο του σπιτιού σας, αλλά και ένα οικόπεδο που είναι ευρύχωρο και δεν σας αναγκάζει να καθίσετε στους γείτονές σας.
 • Φιλικό προς το περιβάλλον και εξοικονόμηση ενέργειας — Όταν χτίζετε ένα σπίτι από την αρχή, μπορείτε να προσθέσετε τις πιο πρόσφατες πράσινες και ενεργειακά αποδοτικές λειτουργίες, όπως ηλιακούς συλλέκτες και παράθυρα υψηλής ποιότητας που μπορούν να βοηθήσουν το περιβάλλον και τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Μειονεκτήματα του κτιρίου

 • Απαιτούνται δικαιώματα — Η απόκτηση των κατάλληλων αδειών μπορεί να αυξήσει το κόστος του κατασκευαστικού σας έργου και μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να εξασφαλιστεί.
 • Ακριβό για τη χρηματοδότηση — Τα κατασκευαστικά δάνεια τείνουν να έχουν υψηλότερα επιτόκια από τα στεγαστικά δάνεια.
 • Διαδικασία στρες – Ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός σπιτιού από την αρχή είναι πολλή δουλειά, και η επίβλεψη ενός τόσο μεγάλου έργου μπορεί να είναι αρκετά αγχωτική, ακόμη και με βοήθεια με σύμβαση.

Τι ακολουθεί: αγορά ή κατασκευή;

Εάν δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να χτίσετε ή να αγοράσετε το επόμενο σπίτι σας, κάντε τις εξής ερωτήσεις:

 • Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;
 • Μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα δάνειο κατασκευής εάν αποφασίσετε να οικοδομήσετε;
 • Ποιο είναι το πρόγραμμα μετακίνησης σας;
 • Έχετε «must-haves» ή συγκεκριμένα είδη για το μελλοντικό σας σπίτι;

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Jacqueline DeMarco είναι μια ανεξάρτητη συγγραφέας από τη Νότια Καλιφόρνια που αποφοίτησε από το UC Irvine με πτυχίο στη Λογοτεχνική Δημοσιογραφία. Γράφει για μια ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των fin… Διαβάστε περισσότερα.