Απώλειες κρυπτονομισμάτων: Φορολογικές συμβουλές για την αναφορά του 2022

Απώλειες κρυπτονομισμάτων: Φορολογικές συμβουλές για την αναφορά του 2022

1 Φεβρουαρίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Από όσο γνωρίζουμε, είναι ακριβές τη στιγμή της δημοσίευσης.

Το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων, καθώς το Bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δέχθηκαν έναν ήττα. Αλλά μπορείτε να διαγράψετε ορισμένες από τις απώλειές σας όταν υποβάλετε την ομοσπονδιακή σας δήλωση αυτή τη φορολογική περίοδο.

ο Εσωτερική Υπηρεσία Εσόδων επιτρέπει την αφαίρεση των επενδυτικών ζημιών, συμπεριλαμβανομένων των απωλειών σε κρυπτονομίσματα, για να αντισταθμιστούν τα κέρδη. Μια σημαντική προειδοποίηση: Πρέπει να πουλήσετε την αποσβεσμένη επένδυση κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους για να διαγράψετε τη ζημία. Η απώλεια χαρτιού (όταν η αξία της επένδυσης πέσει κάτω από την τιμή αγοράς αλλά δεν την πούλησες) δεν μετράει.

Θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις απώλειες από την πώληση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των NFT, των σταθερών νομισμάτων και των κρυπτονομισμάτων, για να αντισταθμίσετε τα κέρδη από άλλες πωλήσεις.

Βασικό πακέτο: Ενδέχεται να μπορείτε να διαγράψετε ορισμένες από τις απώλειες κρυπτονομισμάτων σας όταν υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση του 2022.

Πρέπει να πληρώσετε φόρους στα κρυπτονομίσματα;

Εάν πουλήσατε κρυπτονόμισμα, τότε ναι, πιθανότατα πληροί τις προϋποθέσεις ως φορολογητέα συναλλαγή που θα πρέπει να αναφέρετε και ενδεχομένως να πληρώσετε φόρους. Για το φορολογικό έτος 2022, μπορείτε να εκτελέσετε μια τυπική ομοσπονδιακή δήλωση Έντυπου 1040 που σας ρωτά εάν έχετε συμμετάσχει σε συναλλαγές ψηφιακών στοιχείων. Ωστόσο, εάν έχετε αμφιβολίες ή έχετε μια ιδιαίτερα περίπλοκη φορολογική κατάσταση, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν φοροτεχνικό.

Τι πρέπει να ξέρετε

  • Οι αγορές δεν χρειάζεται να αναφέρονται. Αν απλώς αγοράσατε ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο όπως κρυπτονομίσματα και το κρατήσατε, δεν υπάρχει τίποτα να αναφέρετε στην IRS. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, μπορείτε να ελέγξετε το “όχι” στην ερώτηση Form 1040.
  • Κατάσταση κεφαλαιακών κερδών και ζημιών. Εάν πουλάτε ένα περιουσιακό στοιχείο – συμπεριλαμβανομένων μετοχών, ομολόγων και κρυπτονομισμάτων – για περισσότερα από όσα πληρώσατε για αυτό, έχετε κέρδος κεφαλαίου. Επίσης, εάν λάβατε κρυπτονόμισμα ως πληρωμή, συμπεριλαμβανομένου του πονταρίσματος και της εξόρυξης, μπορείτε να πληρώσετε φόρους. Αλλά αν πουλάτε με ζημία, μπορείτε να αφαιρέσετε μέρος αυτής της ζημίας από τους φόρους σας.
  • Κατανοήστε τα μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα κέρδη. Γενικά, εάν πουλήσετε ένα περιουσιακό στοιχείο ένα χρόνο ή λιγότερο μετά την αγορά του, το κέρδος ή η ζημία σας θεωρείται βραχυπρόθεσμη. Εάν κατέχετε ένα περιουσιακό στοιχείο για τουλάχιστον ένα χρόνο και μία ημέρα, είναι μακροπρόθεσμο. Ο φορολογικός συντελεστής θα ποικίλλει ανάλογα με το φορολογικό σας κλιμάκιο.

Πώς να διαγράψετε τις απώλειες κρυπτονομισμάτων

Το IRS επιτρέπει στους επενδυτές να διεκδικούν μειώσεις ζημιών κεφαλαίου. Μια απώλεια κεφαλαίου συμβαίνει όταν πουλάτε ένα περιουσιακό στοιχείο για λιγότερο από αυτό που πληρώσατε για αυτό.

Τι μπορείς να κάνεις

  • Περιορισμός εκπτώσεων — Εάν οι απώλειες κεφαλαίου σας υπερβαίνουν τα κέρδη κεφαλαίου σας, μπορείτε να αφαιρέσετε έως και 3.000 $ ετησίως (ή 1.500 $ εάν είστε παντρεμένοι και υποβάλετε αίτηση χωριστά).
  • Μελλοντικές εκπτώσεις Οποιεσδήποτε ζημίες άνω των 3.000 $ μπορούν να μεταφερθούν ως έκπτωση σε επόμενα φορολογικά έτη (με την επιφύλαξη του ίδιου ορίου των 3.000 $ κάθε χρόνο).

Γνωστοποίηση κρυπτονομίσματος στη φορολογική δήλωση

Η αποτυχία αναφοράς κερδών ή ζημιών κεφαλαίου από συναλλαγές κρυπτονομισμάτων θα ήταν παρόμοια με την αποτυχία αναφοράς (και πληρωμής φόρων) οποιασδήποτε άλλης επένδυσης. Η IRS μπορεί να λάβει μέτρα εναντίον σας, συμπεριλαμβανομένων τόκων, κυρώσεων ή ακόμα και ποινικών διώξεων.

Τι μπορείς να κάνεις

  • Κρατήστε ακριβή αρχεία. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε προσεκτικά όλες τις συναλλαγές σας σε κρυπτονομίσματα και να καταγράφετε την αξία κάθε συναλλαγής από την ημερομηνία λήψης.
  • Συμπληρώστε φορολογικά έντυπα. Απαιτείται να αναφέρετε τις περισσότερες πωλήσεις και άλλες κεφαλαιακές συναλλαγές και να υπολογίσετε τα κέρδη ή τις ζημίες κεφαλαίου. επιπλέον Έντυπο 1040μπορεί να χρειαστείς Έντυπο 8949που καταγράφει κάθε αγορά ή πώληση όλων των επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, και Πρόγραμμα Δπου συνοψίζει τα συνολικά κέρδη και ζημίες κεφαλαίου από όλες τις επενδύσεις σας.
  • Σκεφτείτε να βοηθήσετε. Ο προσδιορισμός της φορολογικής σας υποχρέωσης για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μπορεί να είναι δύσκολος, επομένως ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσλάβετε έναν επαγγελματία για την υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης. Το IRS προσφέρει α κατάλογος με δυνατότητα αναζήτησης των συντακτών ομοσπονδιακών φορολογικών δηλώσεων. Μπορείτε επίσης να βρείτε συμβουλές για επιλογή φοροτεχνικού στον ιστότοπο της IRS.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Henson είναι ανώτερος συντάκτης στο Credit Karma. Η 30ετής εμπειρία του στον έντυπο και τα ψηφιακά μέσα περιλαμβάνουν θητείες στους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πρόσφατα πριν… Διαβάστε περισσότερα.