Ανέξοδος εκσυγχρονισμός ακινήτων προς ενοικίαση με μέγιστη απόδοση.

Ανέξοδος εκσυγχρονισμός ακινήτων προς ενοικίαση με μέγιστη απόδοση.

20 Δεκεμβρίου, 2022 0 By admin

Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός ενοικιαζόμενου ακινήτου ή ψάχνετε να αγοράσετε ένα, το πιθανότερο είναι ότι θα είναι ένα παλιό σπίτι ή μια παλαιότερη πολυκατοικία. Αυτά τα υπάρχοντα σπίτια μπορεί να είναι τα πιο προσιτά για ενοικίαση, επειδή συνήθως χρειάζονται λίγη (ή πολλή) δουλειά. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να φαίνονται μοντέρνα και ελκυστικά για να προσελκύσουν καλούς ενοικιαστές. Λοιπόν, πώς να το κάνετε χωρίς να σπάσετε την τράπεζα; Ένας από τους τρόπους είναι να κάνεις εκσυγχρονισμός ενοικιαζόμενων ακινήτων τον εαυτό του. Εάν δεν χρειάζεται να πληρώσετε κάποιον άλλον για να κάνει τη δουλειά για εσάς, μπορείτε να εξοικονομήσετε έναν τόνο χρημάτων στη δουλειά.

Δεν είναι επίσης απαραίτητο να κάνετε τα πάντα ταυτόχρονα. Επιλέξτε τις περιοχές που χρειάζονται επισκευή και κάντε πρώτα αυτές τις ενημερώσεις. Στη συνέχεια, κάντε μερικές απλές ενημερώσεις στα υπόλοιπα που θα προσθέσουν έναν μικρό παράγοντα wow που θα λατρέψουν οι πιθανοί ενοικιαστές. Οποιεσδήποτε αναβαθμίσεις κάνετε θα διαφοροποιήσουν την ιδιοκτησία σας από άλλες και θα σας επιτρέψουν να χρεώσετε υψηλότερα ενοίκια. Οι άνθρωποι είναι γενικά πιο πρόθυμοι να πληρώσουν για ένα μέρος που διατηρείται από το να συμβιβάζονται με ένα χάος με χαμηλότερο ενοίκιο. Και όταν οι άνθρωποι νοιάζονται για αυτά τα πράγματα, συνήθως θέλουν επίσης να διατηρήσουν τον τόπο όμορφο. Είναι ένα win-win που κάνει όλη αυτή τη σκληρή δουλειά να αξίζει τον κόπο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα θέλετε να εστιάσετε στην ανακαίνιση της κουζίνας ή του μπάνιου σας. Αυτοί είναι οι τομείς που οι υποψήφιοι ενοικιαστές θα εξετάσουν πιο προσεκτικά.

Έργα DIY για τον εκσυγχρονισμό ενός ενοικιαζόμενου ακινήτου

Εάν είστε επιδέξιοι, μπορείτε να κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μόνοι σας. Ακόμα κι αν χρειαστεί να προσλάβετε ηλεκτρολόγο ή υδραυλικό, θα εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας ό,τι μπορείτε. Αυτό το μπάνιο που νοικιάσαμε πήρε μια φρέσκια νέα εμφάνιση με μερικές εύκολες ενημερώσεις που πραγματικά δεν μας άργησαν πολύ.

Δεν μας άρεσε το πώς η καμπίνα ντους κόλλησε έξω από το χώρισμα. Το πλακάκι ήταν σκοτεινό και βρώμικο, ειδικά για ένα τόσο μικρό μπάνιο. Μια μέρα κάποιος πρόσθεσε ράφια και επικροτώ αυτήν την ιδέα. Ωστόσο, τα ράφια γλιστρούσαν παντού και ο χώρος ήταν πολύ βαθύς για να είναι λειτουργικός. Βρήκαμε πράγματα που είχαν πέσει από το πίσω μέρος των ραφιών σε αυτή τη βαθιά κοιλότητα. Και, τέλος, η καλλυντική λάμπα δεν εγκαταστάθηκε. Η καλωδίωση ήταν απλά καλυμμένη με μια πλάκα. Ευτυχώς, ξέραμε ότι μπορούσαμε να χειριστούμε όλα αυτά τα έργα.

ενοικίαση αναβάθμισης ακινήτου για μπάνιο

Βαφή πλακιδίων

Το πρώτο έργο που έκανα ήταν να βάψω τα πλακάκια λευκά. Σκέφτηκα ότι θα ήταν μια ωραία καθαρή και τραγανή εμφάνιση. Θέλαμε να το φροντίσουμε αμέσως για να μπορέσουμε να κάνουμε ντους αργότερα.

Επειδή είχα βάψει πλακάκια πριν, ήξερα ότι θα μπορούσε να γίνει. Ρίξτε μια ματιά στο έργο μου για τη βαφή πλακιδίων κουζίνας για να δείτε πώς γίνεται.

Δεν έχω βάψει πλακάκια στο ντους πριν, οπότε ανησυχούσα λίγο για το πώς θα τα πήγαινε με το νερό. Δεδομένου ότι μείναμε στην ενοικίαση για τρεις εβδομάδες ενώ εργαζόμασταν σε αυτό, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ντους μερικές φορές. Το χρώμα ήταν συμπαγές! Πρώτα, καθάρισα καλά τα πλακάκια και τον αρμόστοκο και τα άφησα να στεγνώσουν.

Την πρώτη μέρα χρησιμοποίησα δύο στρώσεις αστάρι Zinsser Bulleye και τις επόμενες δύο στρώσεις γυαλιστερό σμάλτο. Μετά ήρθαμε σπίτι για λίγες μέρες και αφήσαμε τα πλακάκια να στεγνώσουν και να σκληρύνουν.

Προσθήκη/ενημέρωση φώτων και φωτιστικών

Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε την εμφάνιση του μπάνιου σας αλλάζοντας ή προσθέτοντας φωτιστικά ή φωτιστικά. Στην περίπτωσή μας, απλώς προσθέσαμε ένα φωτιστικό μακιγιάζ εκεί που ήταν κάποτε στο παρελθόν. Στη συνέχεια βάζουμε μια καλύτερη κεφαλή ντους και μια βρύση νεροχύτη που είχε καλύτερη ροή από την προηγούμενη. Τέτοιες αλλαγές δεν είναι τόσο αισθητές, αλλά μπορούν να κάνουν τους ενοικιαστές πιο ικανοποιημένους με την απόδοση.

Κατασκευάστε ράφια

Ο σύζυγός μου φρόντισε την οθόνη του ντους και τα ράφια. Επειδή σχεδίαζα να βάψω τους τοίχους λευκούς, ήθελα να προσθέσω λίγη ζεστασιά με ξύλο. Έφτιαξε λοιπόν το κύριο μέρος και το επένδυσε με ξύλο. Έβαλε μια ψεύτικη πλάτη στο χώρο δίπλα στο ντους που δεν πήγαινε πιο βαθιά από όσο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Στη συνέχεια σχεδίασε ενσωματωμένα ράφια με παχύτερο μπροστινό μέρος για να τους δώσει μια πιο δυνατή εμφάνιση.

Με θέμα: Πώς να ενημερώσετε την κουζίνα

Ντουλάπια βαφής

πριν και μετά την ανακαίνιση του μισθωμένου ακινήτου

Στην κουζίνα ή στο μπάνιο, μπορείτε να βάψετε τα ντουλάπια για να δώσετε στα παλιά ντουλάπια μια πιο μοντέρνα εμφάνιση. Δεδομένου ότι έβαψα τους τοίχους του μπάνιου λευκούς, σκέφτηκα ότι θα ήταν διασκεδαστικό να βάψω το ντουλάπι του μπάνιου για λίγη αντίθεση και να προσθέσω λίγο χρώμα. Χρησιμοποίησα χρώμα κιμωλίας Serenity Blue για να δημιουργήσω μια ήρεμη αίσθηση σπα στο χώρο.

Πώς να βελτιώσετε το ενοικιαζόμενο ακίνητό σας για να το κάνετε πιο ελκυστικό για τους ενοικιαστές

Ξαναβάψτε τους τοίχους

Η απλή ενημέρωση του χρώματος στους τοίχους μπορεί να είναι αρκετή για να έχετε μια ουσιαστική αναβάθμιση. Έχουμε δει πολύχρωμους τοίχους σε ενοικιαζόμενους χώρους που κάνουν καλή δουλειά στο να χρονολογούν τον χώρο. Μια φρέσκια στρώση ουδέτερου χρώματος μπορεί να κάνει θαύματα.

Ξαναβάψτε τα τελειώματα και τις πόρτες

Ακόμα κι αν όλα τα τελειώματα και οι πόρτες είναι βαμμένα λευκά, μπορεί να έχουν τσιπς και αποχρωματισμούς που κάνουν τον χώρο να φαίνεται κουρασμένος. Θα εκπλαγείτε πώς μια φρέσκια στρώση λευκού διακοσμητικού χρώματος μπορεί πραγματικά να φωτίσει έναν ολόκληρο χώρο.

Αντικαταστήστε ή προσθέστε τις λαβές του ντουλαπιού

Μια άλλη γρήγορη λύση που μπορείτε να κάνετε στις κουζίνες και τα μπάνια είναι απλά να προσθέσετε ή να αλλάξετε τις λαβές του ντουλαπιού. Μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και τα δικά σας χερούλια!

Προσθέστε μια πόρτα/ράγα αχυρώνα

εκσυγχρονισμός ενοικιαζόμενου ακινήτου με πόρτα αχυρώνα

Η προσθήκη συρόμενων θυρών στη ντουλάπα σας δίνει μια ενημερωμένη εμφάνιση με αρκετά χαμηλό κόστος. Οι ντουλάπες σε αυτό το σπίτι δεν είχαν πια διπλές πόρτες. Επειδή στους περισσότερους αρέσει να μπορούν να κλείνουν τις ντουλάπες τους, χρειάστηκε να προσθέσουμε μια πίσω πόρτα. Αντί να αγοράσουμε διπλές πόρτες, με τις οποίες μπορεί να είναι δύσκολο να εργαστεί κανείς, αποφασίσαμε να εγκαταστήσουμε ράγες πόρτας αχυρώνα. Στη συνέχεια πήγαμε για ψώνια σε ένα τοπικό κατάστημα σιδηρικών και αγοράσαμε ένα ζευγάρι παλιές πόρτες για 25 $ η καθεμία.

Είναι κάπως αστείο να σκεφτόμαστε πόσο σκληρά δουλεύουμε για να δώσουμε σε έναν χώρο μια πιο μοντέρνα εμφάνιση και μετά να καταλήξουμε να αγοράζουμε την πιο παλιά και φθαρμένη πόρτα που μπορούμε να βρούμε!

Προσθέστε χρώμα μαυροπίνακα

ενημερωμένη πόρτα σανίδας

Δεν χρειάστηκε να κάνουμε πολλά στην κουζίνα αυτής της ενοικίασης, αλλά υπήρχε ένα άβολα τοποθετημένο ντουλάπι με το οποίο ήθελα να διασκεδάσω λίγο. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ μπογιά μαυροπίνακα και αποφάσισα να κάνω τις πόρτες του ντουλαπιού να μοιάζουν με πίνακα κιμωλίας με πλαίσιο. Προσθέτει άλλη μια μικρή πινελιά αγροικίας που ελπίζουμε να το κάνει λίγο πιο οικείο. Σκέφτηκα επίσης να βάψω το χερούλι της πόρτας, αλλά το άφησα έτσι προς το παρόν.

Ανακαίνιση ενοικιαζόμενων ακινήτων, που αυξάνει την αξία της κατοικίας

Εκτός από τις αναβαθμίσεις ενοικιαζόμενων ακινήτων που έχουν ήδη συζητηθεί, όπως αναβαθμίσεις μπάνιου και κουζίνας, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορούν να αυξήσουν την αξία ενός σπιτιού και να το κάνουν πιο ελκυστικό για τους ενοικιαστές.

Ανοίξτε το χώρο

Εάν δείτε περιοχές όπου η ροή της κυκλοφορίας θα μπορούσε να βελτιωθεί ή να προστεθεί επιπλέον χώρος, μπορεί να είναι δυνατό να το κάνετε γκρεμίζοντας έναν ή δύο τοίχους. Εάν δεν είναι τοίχος αντιστήριξης, μπορείτε να πάρετε αυτή τη βαριοπούλα! Κάναμε πολλά από αυτά σε ένα σπίτι που ανακαινίσαμε και αναποδογυρίσαμε. Είναι εκπληκτικό τι διαφορά κάνει.

Σχετικά: Ανακαίνιση σπιτιού και ανταλλαγή ακινήτων

Εγκαταστήστε ένα νέο δάπεδο

Είτε τοποθετείτε υπερυψωμένα δάπεδα είτε απλώς αντικαθιστάτε το χαλί, αυτό θα επηρεάσει την αξία του σπιτιού σας. Τοποθετήσαμε νέο χαλί στα υπνοδωμάτια της ενοικιαζόμενης μονάδας μας και έχει βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση και τη μυρωδιά. Τα χαλιά μας δεν καθαρίζονται εύκολα, αλλά μερικές φορές βοηθάει και ένας ποιοτικός επαγγελματικός καθαρισμός!